1 szt - 0,080 kg
Kod kreskowy: 5901716988659
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
aromat
błonnik jabłkowy (60%)
maltodekstryna
Marka
Krüger
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Błonnik jabłkowy. Suplement diety.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
idealny dodatek do: jogurtów, płatków, musli, sałatek, koktajli
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzenia: 1-3 łyżeczki preparatu wsypać do szklanki. Powoli napełnić (szklankę) co najmniej 150 ml letniej wody. Zamieszać łyżeczką, sprawdzając, czy nie powstały grudki i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Preparat można spożywać również na sucho lub dodając np. do jogurtu, soku.
Zawsze przy spożyciu błonnika pij dużo wody (1-2 szklanki wody lub napoju). Nie spożywać w pozycji leżącej.
Zalecane: 12-36 g preparatu do spożycia w ciągu dnia, 2-3 razy na dobę na 30 minut przed jedzeniem. Zacznij od mniejszej ilości (1 łyżeczka 3 x dziennie) i po 2-3 dniach stopniowo zwiększaj ilość, aby dać jelitom i żołądkowi czas na przystosowanie się.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zadbaj o zbilansowaną dietę i zdrowy tryb życia.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 23
Szerokość - 110
Wysokość - 169
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Krüger Polska Sp. z o.o.
ul. Podstoczysko 42
07-300 Ostrów Maz.
www.kruger.pl
Facebook: KrugerCieszSieZdrowiem
Adres zwrotny
Krüger Polska Sp. z o.o.
ul. Podstoczysko 42
07-300 Ostrów Maz.
www.kruger.pl
Facebook: KrugerCieszSieZdrowiem
Kontakt
Krüger Polska Sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
Wysoka zawartość błonnika
Adres kontaktowy
ul. Podstoczysko 42
07-300 Ostrów Maz.
Przepisy
Przepis na muffinki z błonnikiem
Składniki: 250 g mąki, ¾ szklanki cukru, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka błonnika jabłkowego Krüger, 1 szklanka mleka, ½ szklanki oleju, 2 jajka.
Wykonanie: Składniki suche mieszamy w jednym naczyniu, płynne w drugim. Suche i płynne składniki łączymy i mieszamy. Opcjonalnie dodajemy ulubione składniki - orzechy, rodzynki, kakao, wiórki kokosowe. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki do ¾ wysokości i pieczemy około 20 min w 200°C.
Po upieczeniu i wystygnięciu można udekorować lukrem lub polewą.
Adres internetowy
www.kruger.pl
Media społecznościowe
Facebook: KrugerCieszSieZdrowiem
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza: w 100 g | Średnia wartość odżywcza: w 4 g | Średnia wartość odżywcza: w 36 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1407 kJ | 56 kJ | 507 kJ |
Wartość energetyczna | 335 kcal | 13 kcal | 121 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g | <0,5 g | 0,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | <0,1 g | 0,1 g |
Węglowodany | 65 g | 2,6 g | 23 g |
- w tym cukry | 31 g | 1,2 g | 11 g |
Błonnik | 27 g | 1,1 g | 9,6 g |
- w tym rozpuszczalny | 6,6 g | 0,3 g | 2,4 g |
- w tym nierozpuszczalny | 20 g | 0,8 g | 7,2 g |
Białko | 2,6 g | <0,5 g | 0,9 g |
Sól | 0,1 g | <0,01 g | <0,01 g |
1 pełna łyżeczka = 4 g preparatu |