1 szt - 0,040 kg
Kod kreskowy: 5901135015721
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka pszenna (55,9 %)
sól
pieprz czarny (0,3 %)
aromaty
warzywa suszone (4,7 %): cebula, czosnek
cukier
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
aromaty dymu wędzarniczego
substancja zagęszczająca: guma celulozowa
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
majeranek
olej rzepakowy
mleko odtłuszczone w proszku (zawiera laktozę)
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: jaja, soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Marka
Kucharek
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Barszcz biały w proszku.
Cechy
bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych
Dodatkowe informacje
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Soja - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Przygotuj klasyczny barszcz biały w 5 minut
Krok 1
Zawartość torebki (40 g) wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając. Opakowanie wystarcza na 3 porcje.
Życzymy smacznego!
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 159
Głębokość - 9
Szerokość - 129
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Adres zwrotny
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Kontakt
Prymat sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Przepisy
Wypróbuj również barszcz biały:
z boczkiem i winem
Składniki:
- 100 g wędzonego boczku
- 30 ml białego wytrawnego wina
- 3 łyżki tartego chrzanu
Do przygotowanego Barszczu białego Kucharek dodaj chrzan i dokładnie wymieszaj. Następnie wlej białe wino i gotuj chwilę na małym ogniu. Pokrojony w kostkę boczek podsmaż i dodaj do zupy.
z kurkami i szynką parmeńską
Składniki:
- 3 plastry podsuszanej szynki surowej np. parmeńskiej
- 80 g kurek
- masło
Kurki podsmaż na maśle, dodaj do przygotowanego Barszczu białego Kucharek i zagotuj. Szynkę zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 190°C, żeby była chrupiąca (przez ok. 5 minut). Zupę rozlej do bulionówek i udekoruj chipsem z szynki.
z żeberkami i kiszoną kapustą
Składniki:
- 300 g wędzonych żeberek
- 200 g kiszonej kapusty
Do przygotowanego Barszczu białego Kucharek dodaj opłukaną w wodzie i pokrojoną kapustę oraz żeberka. Całość gotuj ok. 10 minut. Miękkie żeberka wyjmij, oddziel od kości, pokrój i ponownie dodaj do zupy.
Telefon kontaktowy
+48/32 47 33 833
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
3 porcje
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 66 kJ / 16 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 2,8 g |
w tym cukry | 0,5 g |
Białko | 0,6 g |
Sól | 0,85 g |