1 szt - 0,048 kg
Kod kreskowy: 5901135015707
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
cukier
suszony koncentrat soku buraka czerwonego (17,6 %)
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
sól
pieprz czarny (0,4 %)
olej rzepakowy
warzywa suszone: czosnek, cebula
ekstrakt drożdżowy
aromat
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Marka
Kucharek
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Barszcz czerwony instant.
Cechy
bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych
Dodatkowe informacje
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Zalecenia dla alergików
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Przygotuj barszcz czerwony instant
Krok 1
Dwie łyżeczki produktu (12 g) rozpuść w 200 ml wrzącej wody.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj. Nie gotuj. Opakowanie wystarcza na 4 porcje.
Życzymy smacznego!
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 160
Szerokość - 130
Głębokość - 6
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Adres zwrotny
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Kontakt
Prymat sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Przepisy
Wypróbuj również barszcz czerwony:
z orzechami i żurawiną
Składniki:
- 100 g suszonej żurawiny
- 40 g orzechów włoskich
Przygotowany Barszcz czerwony Kucharek rozlej do bulionówek. Do każdej bulionówki dodaj żurawinę i posiekane orzechy włoskie.
z borowikami, fasolą i kapustą
Składniki:
- 100 g borowików
- 100 g fasoli białej konserwowej
- 100 g białej kapusty
Kapustę poszatkuj i obgotuj w wodzie do miękkości. Borowiki również ugotuj, wyjmij z wody i jak ostygną pokrój w paseczki. Do przygotowanego Barszczu czerwonego Kucharek dodaj kapustę, odsączoną fasolę i borowiki.
z imbirem i morelami
Składniki:
- 80 g suszonych moreli
- 1 łyżka marynowanego imbiru
- sok z 1/2 cytryny
-½ łyżeczki Cynamonu mielonego Prymat
Do przygotowanego Barszczu czerwonego dodaj pokrojone w paski morele oraz posiekany imbir i podgrzewaj chwilę na małym ogniu. Dodaj sok z cytryny i dopraw do smaku cynamonem. Można doprawić chili pieprzem cayenne.
Telefon kontaktowy
+48/32 47 33 833
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
4 porcje
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 83 kJ / 19 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 4,6 g |
w tym cukry | 3,2 g |
Białko | <0,5 g |
Sól | 0,90 g |