1 szt - 0,028 kg
Kod kreskowy: 5901135043823
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
cukier palony
aromaty
tymianek
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
mleko odtłuszczone w proszku (zawiera laktozę)
grzyby (3,5 %): pieczarka, borowik, podgrzybek
cebula
natka pietruszki (0,35 %)
śmietanka w proszku (zawiera mleko, laktozę)
cukier
skrobie
pieprz czarny
pieprz biały
czosnek (1,9 %)
sól
mąka pszenna
ekstrakty drożdżowe
olej rzepakowy
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: jaja, soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Marka
Kucharek
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sos grzybowy w proszku.
Cechy
bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych
Dodatkowe informacje
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Adres zwrotny
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Kontakt
Prymat sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 130
Wysokość na półce - 159
Głębokość na półce - 6
Waga od dostawcy
Waga brutto - 31
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 130
Wysokość - 159
Głębokość - 6
Przepisy
Wypróbuj również sos:
Z suszonymi pomidorami
Składniki:
- 1 cebula, 2 ząbki czosnku
- 200 g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych
- 2 łyżki tartego sera pleśniowego
- 3 łyżki oleju, 200 ml śmietany kremówki
- 1 łyżka kaparów Smak, 6 suszonych pomidorów Smak
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek w plastry i razem z grzybami podsmaż na oleju. Po kilku minutach całość zalej przygotowanym Sosem grzybowym Kucharek. Następnie dodaj starty ser pleśniowy, pokrojone w plastry suszone pomidory i kapary. Na koniec wlej śmietanę i gotuj kilka minut.
Chardonaise
Składniki:
- 1 cebula, 2 ząbki czosnku
- 6 pieczarek, 200 ml śmietany kremówki
- 1/2 szklanki wytrawnego białego wina Chardonaise
- 1 łyżka musztardy francuskiej Prymat
- 1 łyżka kaparów Smak
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 pęczek posiekanego koperku
Na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek i pieczarki pokrojone w plastry. Po kilku minutach dodaj musztardę i wino. Po minucie całość zalej przygotowanym Sosem grzybowym Kucharek. Na koniec dodaj śmietanę, kapary i posiekany koperek.
Telefon kontaktowy
+48/32 47 33 833
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 134 kJ / 32 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 5,6 g |
w tym cukry | 1,0 g |
Białko | 1,2 g |
Sól | 0,84 g |