1 szt - 0,028 kg
Kod kreskowy: 5901135017657
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: jaja, soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki
skrobia kukurydziana
mąka pszenna
papryka słodka
olej rzepakowy
majeranek (0,5 %)
maltodekstryna
barwnik: karmel amoniakalny
sól
warzywa suszone (4,8 %) : cebula, czosnek
pieprz czarny
śmietanka w proszku (zawiera mleko, laktozę)
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
cukier
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
aromaty
skrobia modyfikowana
Marka
Kucharek
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sos pieczeniowy ciemny w proszku.
Cechy
bez dodatku: tłuszczów utwardzonych
Dodatkowe informacje
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Seler - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Przygotuj klasyczny sos pieczeniowy ciemny w 1 minutę
Krok 1
Zawartość opakowania (28 g) rozpuść w 300 ml zimnej wody i wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 1 minutę, energicznie mieszając.
Życzymy smacznego!
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 6
Szerokość - 130
Wysokość - 159
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Adres zwrotny
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Kontakt
Prymat sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Przepisy
Wypróbuj również sos:
śliwkowy z miodem
Składniki:
- 1 mała cebula
- 2 łyżki miodu
- 100 g suszonych śliwek
- 100 ml czerwonego wina
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na oleju, dodaj miód oraz namoczone w winie i przekrojone na pół śliwki. Po minucie zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym ciemnym Kucharek i wymieszaj.
myśliwski
Składniki:
- 4 plastry chudego boczku
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 pomidory
- 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat
Boczek i cebulę pokrój w kostkę, czosnek w plastry i podsmaż razem. Dodaj obrane, oczyszczone z nasion i pokrojone w kostkę pomidory. Po minucie zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym ciemnym Kucharek, dodaj musztardę i wymieszaj. Gotowy sos można posypać posiekaną natką pietruszki.
pieprzowy na koniaku
Składniki:
- 1 łyżka Pieprzu kolorowego ziarnistego Prymat
- 1 łyżka Musztardy kremskiej Prymat
- 1 łyżka Kaparów Smak
- 50 ml koniaku
- 1 mała cebula
- 1 łyżka masła
W moździerzu utłucz ziarna kolorowego pieprzu. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na maśle, dodaj pieprz, musztardę, koniak i posiekane kapary. Po minucie całość zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym ciemnym Kucharek.
Telefon kontaktowy
+48/32 47 33 833
Adres internetowy
www.kucharek.pl
www.prymatgroup.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 117 kJ / 28 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 5,6 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Białko | 0,6 g |
Sól | 1,9 g |