1 szt
Kod kreskowy: 5901135015769
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka żytnia (55,6 %)
sól
aromaty dymu wędzarniczego
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
warzywa suszone (7,4 %): cebula, czosnek
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
majeranek (1,5 %)
olej rzepakowy
cukier
aromaty
mleko odtłuszczone w proszku (zawiera laktozę)
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: jaja, soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Marka
Kucharek
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Żurek w proszku.
Cechy
bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych
Dodatkowe informacje
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Żyto - Zawiera
Seler - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Przygotuj klasyczny żurek śląski w 5 minut
Krok 1
Zawartość torebki (46 g) wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając. Opakowanie wystarcza na 3 porcje.
Życzymy smacznego!
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 129
Głębokość - 10
Wysokość - 158
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Adres zwrotny
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Kontakt
Prymat sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Przepisy
Wypróbuj również żurek:
z borowikami i parmezanem
Składniki:
- 100 g borowików
- 100 g sera parmezn
- 3 łyżki tartego chrzanu
Borowiki ugotuj i po ostygnięciu pokrój w paseczki. Do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek dodaj borowiki i chrzan, a następnie gotuj przez 5 minut. Zupę podawaj z tartym parmezanem.
z boczkiem i pieczarkami
Składniki:
- 150 g wędzonego boczku
- 70 g pieczarek masło
Obrane i pokrojone w plastry pieczarki podsmaż na maśle. Osobno podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Tak przygotowane pieczarki i boczek dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek.
z bobem i porem
Składniki:
- 150 g bobu
- 1 por
- 150 g wędzonego boczku
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na patelni i wraz z poszatkowanym porem (tylko białą częścią) i ugotowanym wcześniej bobem dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek.
Telefon kontaktowy
+48/32 47 33 833
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 78 kJ / 18 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 3,5 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Białko | 0,5 g |
Sól | 1,0 g |