Kupiec Lunch Mix kasza jęczmienna kasza owsiana pestki dyni siemię lniane 400 g (4 x 100 g)
Udostępnij na Facebooku
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5906747175795
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
kasza jęczmienna 60 %
kasza owsiana pełnoziarnista 20 %
pestki dyni 10 %
siemię lniane 10 %
Tekst oznakowania alergenów
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Tekst dotyczący alergenów
Produkt zawiera gluten.
Marka
Kupiec
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kasza jęczmienna z kaszą owsianą pełnoziarnistą, pestkami dyni i siemieniem lnianym.
Cechy
Polska Marka
wysoka jakość zbóż
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
źródło białka
dla wegan
100 % naturalne składniki
Dodatkowe informacje
Więcej przepisów znajdziesz na ugotujzkupcem.pl
Zalecenia dla alergików
Owies - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Zawiera
Jęczmień - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 44
Szerokość - 136
Wysokość - 181
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Adres zwrotny
Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Kontakt
Kupiec Sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
źródło białka
Adres kontaktowy
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
O producencie
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegan
Przepisy
Lunch Mix z jarmużowym pesto
Składniki (na 2 porcje):
- Lunch Mix (kasza jęczmienna z kaszą owsianą pełnoziarnistą, pestkami dyni i siemieniem lnianym) - 100 g
- jarmuż (same liście) - 60 g
- masło orzechowe - 30 g (czubata łyżka)
- parmezan starty - 30 g (3 łyżki)
- czosnek - 1 duży ząbek
- oliwa z oliwek extra virgin - 60 g (6 łyżek)
- kalarepa - 80 g (połowa średniej szt.)
Przygotowanie:
Ziarna ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. W czasie gotowania ziaren umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę kalarepę. Dorzuć ją do garnka na 8 minut przed końcem gotowania ziaren. Jarmuż przełóż na durszlak i zblanszuj wrzącą wodą. Zostaw na durszlaku, żeby nieco się przesuszył. W tym czasie zmiksuj masło orzechowe, parmezan i obrany czosnek. Następnie dodaj jarmuż, oliwę i jeszcze raz zmiksuj na dość gładkie pesto. Ugotowane ziarna przełóż do miski wraz z lekko ugotowaną kalarepą, dodaj pesto i dokładnie wymieszaj. Danie najlepiej smakuje na ciepło.
Kraj
Country of Origin - Poland
Recykling - pozostały tekst
Chroń planetę
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 1 porcja (~ 50 g) | *% RWS w porcji (~ 50 g) |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1396 kJ | 698 kJ | 8 % |
Wartość energetyczna | 333 kcal | 167 kcal | 8 % |
Tłuszcz | 8,8 g | 4,4 g | 6 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g | 0,7 g | 4 % |
Węglowodany | 41 g | 21 g | 8 % |
- w tym cukry | 0,7 g | 0,4 g | 0 % |
Błonnik | 19 g | 9,6 g | - |
Białko | 13 g | 6,5 g | 13 % |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | 0 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji. |