Prymat Liść laurowy suszony 6 g
Udostępnij na FacebookuWarto wiedzieć Suszony liść laurowy jest niezastąpiony do przygotowania zup, sosów, bigosów i gulaszy. Doskonale wzbogaca marynaty do mięs, śledzi i warzyw. Liście laurowe można włożyć do pojemników z ryżem, aby nadać mu przyjemny zapach.
1 szt - 0,006 kg
Kod kreskowy: 5901135000482
Dodatkowe informacje
Producent
Prymat
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Marka
Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Liść laurowy
Cechy
pełne aromatu zioła i przyprawy
Opis produktu
Warto wiedzieć
Suszony liść laurowy jest niezastąpiony do przygotowania zup, sosów, bigosów i gulaszy. Doskonale wzbogaca marynaty do mięs, śledzi i warzyw. Liście laurowe można włożyć do pojemników z ryżem, aby nadać mu przyjemny zapach.
O marce
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 182
Szerokość - 130
Głębokość - 16
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Kontakt
Prymat Sp. z o.o.
Przepisy
Domowa zalewajka
4 porcje, 60 min
Składniki:
- 600 g ziemniaków,
- 1 Liść laurowy Prymat,
- 5 ziaren Pieprzu czarnego Prymat,
- 5 ziaren Ziela angielskiego Prymat,
- 3 szklanki żuru lub soku z kiszonej kapusty,
- 50 g słoniny lub tłustego boczku,
- 1 cebula,
- 1 łyżeczka mąki,
- 1 łyżeczka Czosnku suszonego Prymat,
- do smaku: Sól morska, Pieprz czarny mielony Prymat.
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do garnka i zalać trzema szklankami posolonej wody. Dodać liść laurowy, pieprz czarny oraz ziele angielskie. Gotować ok. 20 min. Wlać żur lub sok z kapusty i zagotować. Słoninę lub boczek pokroić, podsmażyć na patelni, dodać pokrojoną cebulę, a gdy się zrumieni, wsypać mąkę i wymieszać. Tak przygotowane składniki połączyć z zupą. Doprawić do smaku solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i zagotować. Podawać z chlebem razowym.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05901135014885
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl