Lody Carte d'Or Triple Luxe Caramel-Vanilla 650ml
Udostępnij na FacebookuLody waniliowo-karmelowe z sosem o smaku słonego karmelu (28%) i kawałkami biszkoptów o smaku kawy
1 szt - 0,650 litr
Kod kreskowy: 8711327589520
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Lody waniliowo-karmelowe z sosem o smaku słonego karmelu (28%) i kawałkami biszkoptów o smaku kawy
Składniki
odtworzone odtłuszczone MLEKO, woda, cukier, syrop glukozowy, syrop glukozowo-fruktozowy, tłuszcz kokosowy, karmelizowany syrop cukrowy (5%), mąka PSZENNA, koncentrat odtłuszczonego MLEKA (proszek lub płyn), JAJA, woda, tłuszcz MLECZNY, skrobia, stabilizatory (guma guar, mączka chleba świętojańskiego guma tara, sorbitole, karagen), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), odtłuszczone MLEKO w proszku, naturalny aromat waniliowy, sól, substancje spulchniające ( difosforany, węglany sodu), aromaty, barwnik ( karoteny), kawa. Może zawierać orzechy laskowe i pistacje.
Sposób przechowywania
produkt mrożony, chronić przed rozmrożeniem
Temperatura przechowywania min - max
poniżej -18 °C
Nazwa producenta
Unilever Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,19 g |
Zawartość białek | 3,1 g |
Cukry | 24 g |
Zawartość węglowodanów | 35 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 6,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 7,5 g |
Wartość energetyczna kJ | 935 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 224 kcal |
W porcji 100 ml | |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 15 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 21 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 3,8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 4,5 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 561 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 134 kcal |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,12 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,9 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 7 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 7 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 19 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 17 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 2 %RWS |