Lubella Mąka krupczatka puszysta typ 500 1 kg
Udostępnij na FacebookuMąka krupczatka idealna na: eklerki, ciasta kruche i ciasta makaronowe
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5900049000236
Dodatkowe informacje
Producent
Lubella
Lubella
Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Marka
Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna typ 500 - krupczatka.
Opis produktu
Mąka krupczatka idealna na: eklerki, ciasta kruche i ciasta makaronowe
O marce
Lubella
Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Dodatkowe informacje
więcej przepisów szukaj na:
Uwielbiam.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o recyklingu
Całe opakowanie - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 78
Szerokość - 107
Wysokość - 174
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Adres zwrotny
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Kontakt
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
Adres kontaktowy
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Przepisy
Nasz przepis
Rogaliki z powidłami
Składniki:
- 3 szklanki mąki krupczatki Lubella
- 200 g margaryny
- 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g drodzy
- 2 żółtka
- 2 łyżki cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- ¼ szklanki kwaśnej śmietany
- szczypta soli
- powidła śliwkowe
Wykonanie:
Drożdże mieszamy z cukrem i śmietaną. Następnie z mąki, proszku do pieczenia, margaryny, rozpuszczonych drożdży, żółtek, cukru wanilinowego i soli zagniatamy ciasto. Przekładamy je do miski oprószonej mąką i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Wałkujemy ciasto na grubość ok. ½ cm kroimy na pasy o szerokości ok. 8 cm, a następnie na trójkąty. Formujemy rogaliki, nadziewając je powidłami.
Pieczemy 15-20 min w temp. 200°C.
Smacznego!
Dobra rada
Brzegi foremek, którymi wycinamy kruche ciasteczka, zawsze zanurzaj w mące. Dzięki temu ciasto się do nich nie przylepia.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 22 - Papier
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1498 kJ /353 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 73 g |
w tym cukry | 2,3 g |
Błonnik | 3,2 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,03 g |