Lubella Mąka puszysta tortowa typ 450 1 kg
Udostępnij na FacebookuMąka tortowa idealna na: ciasta biszkoptowe, torty i babki
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5900049000243
Dodatkowe informacje
Producent
Lubella
Lubella
Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Marka
Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna typ 450 - tortowa.
Opis produktu
Mąka tortowa idealna na: ciasta biszkoptowe, torty i babki
O marce
Lubella
Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Dodatkowe informacje
więcej przepisów szukaj na:
Uwielbiam.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o recyklingu
Całe opakowanie - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 79
Wysokość - 175
Szerokość - 107
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Adres zwrotny
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Adres kontaktowy
ul. Wrotkowska 1,
20-469 Lublin
Kontakt
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
Przepisy
Nasz przepis
Smaczna babka
Składniki:
- 1 szklanka maki tortowej Lubella
- szklanki mąki ziemniaczanej
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 kostka margaryny (250 g)
- 2 łyżki kakao
Wykonanie:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier - cały czas ubijając, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy żółtka, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i całość mieszany. Na koniec wlewamy roztopiony, ostudzoną margarynę i delikatnie ubijamy. Wylewamy do wysmarowanej formy, pozostawiając kilka łyżek ciasta, do którego dodajemy 2 łyżki kakao, Mieszamy resztę ciasta z kakao polewamy zawartość formy. Pieczemy w temp. 200°C przez ok. 45-55 min. Po wyjęciu, ostudzona babkę możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Dobra rada
Gotowe ciasto biszkoptowe od razu przełóż do blaszki i wstaw do lekko nagrzanego piekarnika.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 22 - Papier
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1494 kJ /352 kcal |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 74 g |
w tym cukry | 2,3 g |
Błonnik | 3,1 g |
Białko | 10 g |
Sól | 0,03 g |