1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5900049814949
Dodatkowe informacje
Producent
Lubella
Lubella
Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Marka
Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna typ 520 uniwersalna.
Cechy
drobno mielona
szerokie zastosowanie: biszkopty, ciasta drożdżowe, pierogi, bułeczki, naleśniki, sosy
O marce
Lubella
Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o recyklingu
Całe opakowanie - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 79
Szerokość - 106
Wysokość - 169
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Adres zwrotny
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Kontakt
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
Adres kontaktowy
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Przepisy
Pierogi ruskie z ziołami prowansalskimi
Składniki:
- 4 szklanki mąki uniwersalnej Lubella
- ½ szklanki gorącej wody
- 1 żółtko
- 1 łyżka roztopionego i ostudzonego masła
- 1 łyżka masła
- 750 g ziemniaków
- 350 g białego sera
- 2 posiekane cebule
- szczypta ziół prowansalskich
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
1. Z mąki, żółtka, wody, masła oraz soli zagnieć ciasto.
2. Ziemniaki ugotuj, ostudź i zmiel wraz z białym serem. Dodaj podsmażoną na maśle cebulkę, sól, pieprz oraz zioła prowansalskie.
3. Cienko rozwałkuj ciasto i wytnij z niego kółka. Nałóż na nie farsz i sklej pierogi. Wrzuć je na gotującą się wodę. Gotuj, aż wypłyną. Podawaj ze smażoną cebulką. Smacznego!
Ciasto jogurtowe z owocami
Składniki:
- 2 szklanki maki uniwersalne Lubella
- 2 jajka
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1 szklanka drobnego cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki oleju
- sok z 1/2 cytryny
- 400 g truskawek (lub innych owoców)
- cukier puder
Przygotowanie
1. Ubij jajka z cukrem i cukrem wanilinowym. Do powstałej masy dodaj jogurt, sok z cytryny, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej. Wymieszaj mikserem na jednolitą masę.
2. Wylej ciasto do tortownicy, a następnie na wierzchu ułóż owoce. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C piecz przez 50 minut.
3. Wyrośnięte i zarumienione ciasto ostudź i posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 22 - Papier
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900049814963
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1434 kJ / 338 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 68 g |
w tym cukry | 2,3 g |
Błonnik | 2,8 g |
Białko | 12 g |
Sól | 0,03 g |