Lubella Pełne Ziarno Mąka pełnoziarnista pszenna typ 2000 1 kg
Udostępnij na FacebookuMąka pszenna pełnoziarnista idealna również do bułeczek, naleśników, pizzy Lubella Pełne Ziarno powstała z całego ziarna: łuski, bielma i zarodka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i składników mineralnych, takich jak: fosfor, magnez, żelazo i cynk. Produkty pełnoziarniste stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, której dopełnieniem jest zdrowy tryb życia.
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5900049000359
Dodatkowe informacje
Producent
Lubella
Lubella Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Marka
Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna pełnoziarnista
Cechy
z pełnego ziarna, źródło błonnika i minerałów
Opis produktu
Mąka pszenna pełnoziarnista idealna również do bułeczek, naleśników, pizzy
Lubella Pełne Ziarno powstała z całego ziarna: łuski, bielma i zarodka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i składników mineralnych, takich jak: fosfor, magnez, żelazo i cynk.
Produkty pełnoziarniste stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, której dopełnieniem jest zdrowy tryb życia.
O marce
Lubella Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 107
Głębokość - 75
Wysokość - 175
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka papierowa
Adres producenta
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Adres zwrotny
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Kontakt
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
Adres kontaktowy
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Oświadczenia żywieniowe
źródło błonnika i minerałów
Przepisy
Nasz przepis
Ciasteczka pełnoziarniste
Składniki:
- 500 g mąki pszennej pełnoziarnistej Lubella Pełne Ziarno
- 250 g margaryny
- 150 g cukru pudru
- 5 żółtek
- 1 cukier wanilinowy
Wykonanie:
Mąkę siekamy z margaryną, żółtka mieszamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, a następnie całość łączymy i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na ok. 20 minut do lodówki. Po schłodzeniu ciasto wałkujemy na grubość ok. 5 mm i foremką do ciasta wykrawamy wybrane kształty. Uformowane ciastka układamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i pieczemy w temperaturze ok. 180°C na złoty kolor przez ok. 12-15 minut. Do ciasta możemy również dodać płatki owsiane lub kawałeczki czekolady. Upieczone ciastka doskonale smakują posypane cukrem pudrem lub polane czekoladą.
Smacznego!
Mnóstwo smacznych przepisów na
www.uwielbiam.pl
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900049900352
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1472 kJ / 348 kcal |
Tłuszcz | 2,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 63 g |
w tym cukry | 2,8 g |
Błonnik | 7,2 g |
Białko | 15 g |
Sód | 0,03 g |
Fosfor | 279 mg (40%)* |
Magnez | 67 mg (18%)* |
Żelazo | 3,38 mg (24%)* |
Cynk | 2,41 mg (24%)* |
* % referencyjnej wartości spożycia |