Basia Mąka na pizzę włoską typ 00 1 kg
Udostępnij na FacebookuPizza to typowe danie kuchni włoskiej. Swoją popularność zdobyła pod koniec XIX w., kiedy to zaserwowana królowej Włoch zdobyła jej uznanie. Pyszne ciasto z sosem z dojrzałych pomidorów, rozpływająca się w ustach mozzarella i aromatyczne zioła idealnie odzwierciedlają kolory włoskiej flagi. Dzięki Mące Basia typ "00" można przygotować ciasto, które będzie miało idealną kruchość i smak. Odkryj z Mąką Basia smak prawdziwej włoskiej pizzy! Więcej na: www.mojabasia.pl
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5902020163183
Dodatkowe informacje
Producent
Basia
Spróbuj również:
Basia Mąka tortowa extra pszenna typ 405
Basia Mąka poznańska pszenna typ 500
Basia Mąka wrocławska pszenna typ 500
Basia Mąka Extra wypiek pszenna typ 550
Basia Mąka z pełnego przemiału pszenna typ 1850
Marka
Basia
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna typ "00"
Cechy
edycja limitowana
smaki świata
Opis produktu
Pizza to typowe danie kuchni włoskiej. Swoją popularność zdobyła pod koniec XIX w., kiedy to zaserwowana królowej Włoch zdobyła jej uznanie. Pyszne ciasto z sosem z dojrzałych pomidorów, rozpływająca się w ustach mozzarella i aromatyczne zioła idealnie odzwierciedlają kolory włoskiej flagi.
Dzięki Mące Basia typ "00" można przygotować ciasto, które będzie miało idealną kruchość i smak.
Odkryj z Mąką Basia smak prawdziwej włoskiej pizzy!
Więcej na: www.mojabasia.pl
O marce
Spróbuj również:
Basia Mąka tortowa extra pszenna typ 405
Basia Mąka poznańska pszenna typ 500
Basia Mąka wrocławska pszenna typ 500
Basia Mąka Extra wypiek pszenna typ 550
Basia Mąka z pełnego przemiału pszenna typ 1850
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 100
Głębokość - 82
Wysokość - 178
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Adres zwrotny
GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Kontakt
GoodMills Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Przepisy
Oryginalna włoska Margherita
- 300 g mąki Basia na pizzę włoską typ "00"
- ¾ szklanki ciepłej wody
- 10 g świeżych drożdży
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- płaska łyżeczka soli
- sos pomidorowy lub pomidory w puszcze
- ser mozzarella (w bloku)
W połowie ciepłej wody rozpuść drożdże. Do miski wsyp mąkę, sól, wlej rozpuszczone drożdże oraz oliwę. Mieszaj do utrzymania jednolitej konsystencji. Energicznie wyrabiaj ciasto, aż będzie odklejać się od dłoni. Przykryj miskę wilgotną ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 60 min. Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C. Ciasto rozwałkuj na cienki placek lub wyłóż je do natłuszczonej blaszki o średnicy ok. 35 cm, dopasowując do jej kształtu. Następnie ciasto posmaruj sosem pomidorowym (w przypadku użycia pomidorów w puszcze, zmiksuj je, doprawiając odrobiną cukru i soli wg uznania). Całość posyp serem mozzarella startym na tarce. Piecz ok. 15-1120 min. Pizze możesz urozmaicić według własnych smaków.
Smacznego! Autorem przepisu jest restaurator Mauro Lucci - właściciel restauracji Don Lucci.
Kraj
Kraj pochodzenia - Poland
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05902020163190
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | * % w 100 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1442 kJ / 340 kcal | 17% |
Tłuszcz | 0,9 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 70,6 g | 27% |
w tym cukry | 1,7 g | 2% |
Białko | 11,0 g | 22% |
Sól | 0 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |