Melvit Mąka kukurydziana 1kg
Udostępnij na FacebookuMąka kukurydziana powstaje podczas przemiału kukurydzy. Jest to produkt szczególnie ceniony w kuchni azjatyckiej jako zagęszczacz do sosów i zup. Ma wysoką zawartość białka i błonnika pokarmowego, a także minerałów takich jak magnez, selen, kobalt, fosfor i potas. Jest idealnym produktem do przygotowania naleśników, tortilli i pysznych placków kukurydzianych.
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5906827012705
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Produkt nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Wymaga obróbki termicznej
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Mąka kukurydziana powstaje podczas przemiału kukurydzy. Jest to produkt szczególnie ceniony w kuchni azjatyckiej jako zagęszczacz do sosów i zup. Ma wysoką zawartość białka i błonnika pokarmowego, a także minerałów takich jak magnez, selen, kobalt, fosfor i potas. Jest idealnym produktem do przygotowania naleśników, tortilli i pysznych placków kukurydzianych.
Składniki
100% mąki kukurydzianej
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
8 - 20 °C
Nazwa producenta
Melvit S.A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | <0,01 |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 9 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 6 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 70 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1539 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 364 kcal/100g |