Primo Gusto Mąka do chleba złocistego 500 g
Udostępnij na FacebookuPrawdziwy włoski złocisty chleb Semolina to rodzaj mąki uzyskiwanej z pszenicy durum, będącej najszlachetniejszą i najbardziej wartościową odmianą tego zboża. Dzięki swoim własciwościom idealnie nadaje się do wypieku chleba, który jest chrupiący, aromatyczny i charakteryzuje się atrakcyjnym, złocistym kolorem. Ponadto semolina zawiera więcej minerałów i mikroelementów niż zwyczajna mąka z pszenicy miękkiej, jak również charakteryzuje się niższym indeksem glikemicznym, dzięki czemu jest zdrowsza oraz dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5903240402830
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję, gorczycę i nasiona sezamu.
Składniki
semolina z pszenicy durum
Marka
Primo Gusto
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Semolina z pszenicy durum.
Opis produktu
Prawdziwy włoski złocisty chleb
Semolina to rodzaj mąki uzyskiwanej z pszenicy durum, będącej najszlachetniejszą i najbardziej wartościową odmianą tego zboża. Dzięki swoim własciwościom idealnie nadaje się do wypieku chleba, który jest chrupiący, aromatyczny i charakteryzuje się atrakcyjnym, złocistym kolorem. Ponadto semolina zawiera więcej minerałów i mikroelementów niż zwyczajna mąka z pszenicy miękkiej, jak również charakteryzuje się niższym indeksem glikemicznym, dzięki czemu jest zdrowsza oraz dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.
Pozostałe informacje
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Dodatkowe informacje
Znajdź nas na Facebook
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 68
Wysokość - 202
Szerokość - 96
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech dla:
MELISS KIKIZAS S.A.
1 Vionos str.,
10443,
Athens, Greece
www.melissa-kikizas.gr
Adres zwrotny
ATLANTA A.M. Sp. z o.o.,
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska,
www.atlanta-am.pl
Kontakt
ATLANTA A.M. Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska
Przepisy
Przepis na złocisty chleb
Składniki (jeden bochenek):
- 500 g mąki do chleba Primo Gusto
- 1,5 łyżeczki soli
- 20 g masła
- 1 saszetka suchych drożdży (5 g) lub 10 g świeżych drożdży
- 3/4 łyżeczki cukru
- 100 ml mleka
- 200 ml wody
Przygotowanie:
Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżych najpierw zrobić rozczyn). Dodać resztę składników i wyrobić, na koniec dodając roztopione masło. Wyrabiać ciasto odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Ciasto uformowane w kulę włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć kuchennym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce aby wyrosło do podwojenia objętości (około 1,5 godziny).
Ciasto po wyrośnięciu uderzyć pięścią, ponownie lekko wyrobić. Uformowane w owalny bochenek wyłożyć na blachę oprószoną mąką. Przykryć i ponownie, pozostawić na 30 minut (lub dłużej) w ciepłym miejscu, do podwojenia objętości.
Przy użyciu noża naciąć ciasto kilkakrotnie i oprószyć mąką. Wstawić blachę z bochenkiem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 °C i piec przez kolejne 20 - 25 minut. Gotowy chleb powinien być wyrośnięty, zbrązowiały z wierzchu i brzmieć głucho po uderzeniu od spodu. Wypieczony chleb najlepiej studzić na kratce.
Kraj
Zapakowano w - Włochy
Kraj pochodzenia - Produkt UE
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania
Pakowane w atmosferze ochronnej
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 7 - Inne (Tworzywa sztuczne)
Adres internetowy
www.atlanta-am.pl
Adres dystrybutora
ATLANTA A.M. Sp. z o.o.,
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska,
www.atlanta-am.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość Energetyczna | 1448 kJ / 346 kcal |
Tłuszcz | 0,5 g |
w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 76,9 g |
w tym: Cukry | 1,9 g |
Białko | 10,3 g |
Sól | 0,012 g |