Primo Gusto Mąka z pszenicy durum do pierogów i makaronu 500 g

Udostępnij na Facebooku

Prawdziwy Włoski makaron Al Dente Najlepszy makaron produkowany jest z twardej odmiany pszenicy o nazwie durum. Uzyskuje się z niej semolinę, która następnie służy do wytwarzania makaronu. Podczas gotowania makaron z semoliny nie rozgotowuje się i zachowuje kształt. Ma naturalny, lekko bursztynowy odcień. Dzięki swojej strukturze nie wchłania zbyt dużej ilości sosu, a jednocześnie doskonale się z nim łączy. Ponadto makaron z semoliny charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, co sprawia, że dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości. Makaron jajeczny czy bezjajeczny? Semolina dzięki swoim naturalnym właściwościom jest najlepszą mąką do wyrobu makaronu. Makaron wytworzony z semoliny nie wymaga użycia jaj, a ich zastosowanie zależy od przepisu i własnych preferencji.

Primo Gusto Mąka z pszenicy durum do pierogów i makaronu 500 g
  • Primo Gusto Mąka z pszenicy durum do pierogów i makaronu 500 g
  • Primo Gusto Mąka z pszenicy durum do pierogów i makaronu 500 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,500 kg

Kod kreskowy: 5903240402571

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Składniki

semolina z pszenicy durum

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać soję i nasiona sezamu.

Marka

Primo Gusto

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Semolina z pszenicy durum.

Opis produktu

Prawdziwy Włoski makaron Al Dente
Najlepszy makaron produkowany jest z twardej odmiany pszenicy o nazwie durum. Uzyskuje się z niej semolinę, która następnie służy do wytwarzania makaronu. Podczas gotowania makaron z semoliny nie rozgotowuje się i zachowuje kształt. Ma naturalny, lekko bursztynowy odcień. Dzięki swojej strukturze nie wchłania zbyt dużej ilości sosu, a jednocześnie doskonale się z nim łączy. Ponadto makaron z semoliny charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, co sprawia, że dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.

Makaron jajeczny czy bezjajeczny?
Semolina dzięki swoim naturalnym właściwościom jest najlepszą mąką do wyrobu makaronu. Makaron wytworzony z semoliny nie wymaga użycia jaj, a ich zastosowanie zależy od przepisu i własnych preferencji.

Pozostałe informacje

Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

Dodatkowe informacje

Znajdź nas na Facebook

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Soja - Może zawierać

Sezam - Może zawierać

Przechowywanie

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 207

Głębokość - 71

Szerokość - 97

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Adres producenta

Wyprodukowano i zapakowano dla:
MELISSA KIKIZAS FOOD PRODUCTS S.A.
1 Vionos str.,
10443, Athens,
Greece
Tel: (+30)210 5190180,
Fax: (+30)210 5190242
www.melissa-kikizas.gr

Adres zwrotny

ATLANTA A.M. Sp. z o.o.,
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska,
www.atlanta-am.pl

Kontakt

ATLANTA A.M. Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska

Przepisy

Przepis na włoskie wstążki

Składniki (jedna porcja):
- 100 g mąki do makaronu Primo Gusto
- odrobina ciepłej wody
- opcjonalnie łyżka oliwy Extra Virgin

Przygotowanie:
Na stolnicy utwórz kopczyk z mąki z dołkiem w środku i zalej odrobiną ciepłej wody (możesz dodać również oliwę Extra Virgin). Wyrabiaj ciasto aż stanie się twarde i gładkie. Następnie odstaw na około 30 minut przykryte ściereczką. Rozwałkuj lekko przesypane mąką ciasto do grubości około pół milimetra i zwiń w rulon. Następnie pokrój w odpowiedniej szerokości paski, aby uzyskać preferowaną formę makaronu. Tak przygotowany makaron gotuj w osolonej wodzie przez około 3 minuty. Możesz go również zasuszyć.
- Tagliatelle (8 mm szerokości) - klasycznie podawane z sosem bolognese z dodatkiem parmezanu, ale również idealne do wszelkich gęstych sosów z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny.
- Fettuccine (6 mm szerokości) - komponowane głównie z lekkimi i średnimi sosami (pomidorowe, kremowe w zależności od upodobań). Najczęściej spotykane w towarzystwie sosu Alfredo.
- Pappardelle (2-3 cm szerokości) - doskonale łączy się z każdym rodzajem sosu, jednak najczęściej podawane jest z ciężkimi sosami na bazie dziczyzny lub owocami morza. Użycie jajka nadaje mu puszystości.

Kraj

Zapakowano w - Włochy

Kraj pochodzenia - Włochy

Rodzaj materiału opakowania

Oznaczenie materiału - 7 - Inne (Tworzywa sztuczne)

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech. Pochodzenie pszenicy: z UE oraz spoza UE.

Adres internetowy

www.atlanta-am.pl

Adres dystrybutora

ATLANTA A.M. Sp. z o.o.,
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska,
www.atlanta-am.pl

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość Odżywcza w 100 g
Wartość Energetyczna1418 kJ / 339 kcal
Tłuszcz0,5 g
w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g
Węglowodany77 g
w tym: Cukry1,9 g
Białko10,7 g
Sól0,0 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.