Basia Mąka poznańska typ 500 1 kg
Udostępnij na FacebookuZapach domowego ciasta, smak pysznych pierogów, aromat delikatnych naleśników przywodzą na myśl wspomnienia z dzieciństwa i radosne chwile spędzone wspólnie przy rodzinnym stole. Mąka Basia produkowana ze starannie wyselekcjonowanych zbóż, pozwoli Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni. Dzięki najlepszym ziarnom oraz najwyższym standardom produkcji, możesz być pewna, że mąka Basia jest zawsze biała i puszysta.
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5902020163237
Dodatkowe informacje
Producent
Marka
Basia
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna typ 500
Cechy
najlepsza do pierogów
doskonała do pierogów, klusek, sosów
Opis produktu
Zapach domowego ciasta, smak pysznych pierogów, aromat delikatnych naleśników przywodzą na myśl wspomnienia z dzieciństwa i radosne chwile spędzone wspólnie przy rodzinnym stole.
Mąka Basia produkowana ze starannie wyselekcjonowanych zbóż, pozwoli Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni.
Dzięki najlepszym ziarnom oraz najwyższym standardom produkcji, możesz być pewna, że mąka Basia jest zawsze biała i puszysta.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 103
Głębokość - 76
Wysokość - 173
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Adres zwrotny
GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Więcej na: www.mojabasia.pl
Adres kontaktowy
ul. Serbska 4
61-696 Poznań
Kontakt
GoodMills Polska Sp. z o.o.
Przepisy
Pierogi ruskie
- 3 szklanki mąki Basia
- 1 szklanka ciepłej wody
- 1 łyżka ciepłego masła
- ½ łyżeczki soli
- 700 g ugotowanych, zmielonych ziemniaków
- 300 g twarogu
- 2 cebule
Z mąki Basia, wody, masła i soli wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Podziel je na mniejsze części, każdą z nich rozwałkuj na cienki placek i wytnij szklanką kółka. Pokrój drobno cebulę i zeszklij na maśle, a następnie wymieszaj z ziemniakami, pokruszonym twarogiem i dopraw tak jak lubisz. Po nałożeniu farszu dokładnie zlep brzegi. Wrzucaj pierogi do wrzącej wody i gotuj ok. 3-4 minuty.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres internetowy
www.mojabasia.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | * % w 100 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1450 kJ / 342 kcal | 17% |
Tłuszcz | 1,3 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 2% |
Węglowodany | 70,8 g | 27% |
w tym cukry | 2,0 g | 2% |
Białko | 10,6 g | 21% |
Sól | 0,0 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |