Lubella Mąka puszysta poznańska typ 500 1 kg
Udostępnij na FacebookuMąka puszysta poznańska Idealna do: pierogów, pizzy, sosów
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5900049000212
Dodatkowe informacje
Producent
Lubella
Lubella Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka pszenna typ 500 - poznańska
Marka
Lubella
Cechy
idealna na: pierogi, pizzę, sosy
Opis produktu
Mąka puszysta poznańska
Idealna do: pierogów, pizzy, sosów
O marce
Lubella Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 174
Szerokość - 107
Głębokość - 76
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka papierowa
Adres producenta
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Adres zwrotny
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Kontakt
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
Adres kontaktowy
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Przepisy
Nasz przepis na Pierogi Ruskie
Składniki:
Ciasto:
- 2 szklanki mąki poznańskiej Lubella
- ½ szklanki letniej wody
- 1 jajko
Farsz:
- 500 g ugotowanych ziemniaków
- 250 g białego sera
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
Wykonanie:
Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto o jednolitej, gładkiej konsystencji. Farsz: Ugotowane i ostudzone ziemniaki mielimy wraz z białym serem. Dodajemy usmażoną na maśle cebulkę i całość mieszamy. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy na każde z nich farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia. Pierożki wyśmienicie smakują podane z usmażoną cebulką.
Smacznego!
Dobra rada
Ciasto na pierogi będzie delikatniejsze, jeśli dodasz do niego trochę oleju i łyżkę ugotowanych ziemniaków.
Mnóstwo smacznych przepisów:
www.uwielbiam.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1482 kJ /349 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 72 g |
w tym cukry | 2,3 g |
Błonnik | 3,3 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,03 g |