1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5903874563648
Dodatkowe informacje
Producent
Symbio
PL-EKO-01
Rolnictwo UE
Jednostka Certyfikująca : EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.
Marka
Symbio
O marce
PL-EKO-01
Rolnictwo UE
Jednostka Certyfikująca : EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.
Opis produktu
Mąka z nasion amarantusa jest produktem bezglutenowym, ma lekko orzechowy smak, doskonale nadaje się do przygotowania różnych wypieków, w tym placuszków, a także do zagęszczania zup i sosów. Jest również znakomity dodatkiem do wyrobu makaronów czy pieczywa, gdyż dzięki niej ciasto jest bardziej elastyczne i pulchne.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Na linii produkcji odbywa się także produkcja z użyciem: glutenu, orzechów i soi.
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Placuszki amarantusowo-kukurydziane
Potrzebne składniki:
szklanka maki z amarantusa, szklanka mąki kukurydzianej, szklanka wody, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól, olej do smażenia.
Sposób przygotowania:
Na stolnicę wysypać obie mąki, dodać oliwę i wodę. Zagnieść ciasto i rozwałkować na grubość ok 5 mm. Następnie za pomocą szklanki powycinać z ciastka okrągłe placuszki. Smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju, z obu stron na żółty kolor.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Wyprodukowano dla :
Symbio Polska S.A.
ul. Polna 40
00-635 Warszawa
www.symbio.pl
Adres zwrotny
Symbio Polska S.A.
ul. Polna 40
00-635 Warszawa
www.symbio.pl