Mąka z tapioki
Udostępnij na FacebookuTapioka powstaje ze skrobi manioku. Jest pozbawiona smaku i nie powoduje alergii. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej. Mąki używa się do zagęszczania sosów, musów owocowych, lukru.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 84909000798
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Skrobia z tapioki 98%,
woda 2%
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Przygotowanie i stosowanie
Rozprowadzić w niewielkiej ilości wody, dodać do potrawy.
Kraj
Kraj pochodzenia - Tajlandia
Adres producenta
MERRE PL Sp. z o.o.,
ul Wolska 84/86, 01-141 Warszawa, Polska
Adres zwrotny
MERRE PL Sp. z o.o.,
ul Wolska 84/86, 01-141 Warszawa, Polska
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1479 kJ/ 348 kcal |
Tłuszcze | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 0 g |
Węglowodany | 87 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,03 g |