Makaron ryżowy 10 mm 400g Farmer
Udostępnij na FacebookuMakaron ryżowy jest to produkt powstający tylko i wyłącznie z dwóch składników - mąki ryżowej oraz wody. Produkt ten jest podstawowym składnikiem potraw kuchni tajskiej i chińskiej, ale można go spotkać w wielu rejonach Azji. Występuje w wielu odmianach od cienkich nitek Vermicelli do grubych wstążek mających szerokość 10 mm. Makaron ryżowy jest lekkostrawny, dlatego też jest wyśmienitym produktem dla osób mających nadwagę bądź będących na diecie lub mających problemy żołądkowe. Warto również wspomnieć, że makaron ryżowy jest produktem w 100% bezglutenowym!
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 4316734763682
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Makaron zalewamy wrzątkiem na czas 3-5 minut (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy. GOTOWE!
Opis marketingowy
Makaron ryżowy jest to produkt powstający tylko i wyłącznie z dwóch składników - mąki ryżowej oraz wody. Produkt ten jest podstawowym składnikiem potraw kuchni tajskiej i chińskiej, ale można go spotkać w wielu rejonach Azji. Występuje w wielu odmianach od cienkich nitek Vermicelli do grubych wstążek mających szerokość 10 mm. Makaron ryżowy jest lekkostrawny, dlatego też jest wyśmienitym produktem dla osób mających nadwagę bądź będących na diecie lub mających problemy żołądkowe. Warto również wspomnieć, że makaron ryżowy jest produktem w 100% bezglutenowym!
Składniki
mąka ryżowa 90%, woda
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
poniżej 25 °C
Nazwa producenta
ORIENTAL FOOD CO., LTD.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,05 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 7 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | <0,5 |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 80 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,8 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1514 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 356 kcal/100g |
W porcji 100 g | |
Zawartość węglowodanów w porcji | 80 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,05 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 7 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | <0,5 |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 356 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1514 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,3 g |