Makaron ryżowy 3mm
Udostępnij na FacebookuMakaron ryżowy jest to produkt powstający tylko i wyłącznie z dwóch składników - mąki ryżowej oraz wody. Produkt ten jest podstawowym składnikiem potraw kuchni tajskiej i chińskiej, ale można go spotkać w wielu rejonach Azji. Występuje w wielu odmianach od cienkich nitek Vermicelli do grubych wstążek mających szerokość 10 mm. Makaron ryżowy jest lekkostrawny, dlatego też jest wyśmienitym produktem dla osób mających nadwagę bądź będących na diecie lub mających problemy żołądkowe. Warto również wspomnieć, że makaron ryżowy jest produktem w 100% bezglutenowym!
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 4316734074016
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Makaron należy gotować od 5 do 8 minut (w zależności od pożądanego poziomu twardości). Następnie makaron należy odcedzić w durszlaku, przepłukać w zimnej wodzie i ponownie odcedzić. Makaron jest gotowy do użycia w docelowych potrawach takich jak np. zupy albo potrawy smażone.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Wietnam
Opis marketingowy
Makaron ryżowy jest to produkt powstający tylko i wyłącznie z dwóch składników - mąki ryżowej oraz wody. Produkt ten jest podstawowym składnikiem potraw kuchni tajskiej i chińskiej, ale można go spotkać w wielu rejonach Azji. Występuje w wielu odmianach od cienkich nitek Vermicelli do grubych wstążek mających szerokość 10 mm. Makaron ryżowy jest lekkostrawny, dlatego też jest wyśmienitym produktem dla osób mających nadwagę bądź będących na diecie lub mających problemy żołądkowe. Warto również wspomnieć, że makaron ryżowy jest produktem w 100% bezglutenowym!
Składniki
mąka ryżowa 85%, woda, sól
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
2 - 25 °C
Nazwa producenta
KK Polska Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 1 g |
Zawartość białek | 4 g |
Cukry | <0,5 |
Zawartość węglowodanów | 74 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | <0,5 |
Wartość energetyczna kJ | 1330 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 313 kcal |