Makaron U-Dong 200 g ITA-SAN
Udostępnij na FacebookuMakaron Ramen jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych makaronów azjatyckich. Stanowi bazę do popularnej, japońskiej zupy Ramen (japońska zupa na bazie bulionu z dodatkiem mięs i/lub warzyw). Makaron Ramen wytworzony jest na bazie mąki pszennej w postaci grubych, elastycznych nitek, ma charakterystyczną, mocno żółtawą barwę. Jako ciekawostkę można dodać, że w japońskim mieście Shin-Yokohama znajduje się muzeum w całości poświęcone historii tego makaronu. Makaron Ramen marki ITA-SAN jest makaronem wstępnie obgotowanym, a co za tym idzie bardzo prosty w przygotowaniu - wystarczy włożyć go do wrzącej wody, gotować przez ok. 90 sekund i gotowe!
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 4316734191485
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
makaron ramen włożyć do wrzącej wody i gotować przez 1,5 minuty
Opis marketingowy
Makaron Ramen jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych makaronów azjatyckich. Stanowi bazę do popularnej, japońskiej zupy Ramen (japońska zupa na bazie bulionu z dodatkiem mięs i/lub warzyw). Makaron Ramen wytworzony jest na bazie mąki pszennej w postaci grubych, elastycznych nitek, ma charakterystyczną, mocno żółtawą barwę. Jako ciekawostkę można dodać, że w japońskim mieście Shin-Yokohama znajduje się muzeum w całości poświęcone historii tego makaronu. Makaron Ramen marki ITA-SAN jest makaronem wstępnie obgotowanym, a co za tym idzie bardzo prosty w przygotowaniu - wystarczy włożyć go do wrzącej wody, gotować przez ok. 90 sekund i gotowe!
Składniki
mąka PSZENNA, woda, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; sól, regulatiry kwasowości: kwas mlekowy, kwas octowy, mleczan sodu; barwnik: ryboflawiny
Sposób przechowywania
przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
15 - 25 °C
Nazwa producenta
Kreyenhop & Kluge GmbH & Co. KG
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,63 g |
Zawartość białek | 6,6 g |
Cukry | <0,5 |
Zawartość węglowodanów | 36 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | <0,5 |
Wartość energetyczna kJ | 761 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 179 kcal |