1 szt - 0,180 kg
Kod kreskowy: 5903776002030
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
WEDŁUG BABCI
1. Do 450 ml gotującej się wody wsyp zawartość opakowania, dodaj 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.
2. Gotuj na małym ogniu 12 minut, mieszając od czasu do czasu.
WEDŁUG WNUKA
1. Do naczynia wlej 450 ml gotującej się wody, dodaj zawartość opakowania, 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 2 minuty na pełnej mocy mikrofalówki, a następnie 10 minut na 1/4 mocy.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Składniki
makaron z PSZENICY durum 67%, soczewica czerwona 22%, pomidor suszony 6,5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), czosnek suszony, papryka chili, bazylia 0,1%.
*Może zawierać: mleko, seler, gorczycę, orzechy.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
4 - 25 °C
Nazwa producenta
Sys Blanka Sysiak
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,05 g |
Zawartość białek | 17 g |
Cukry | 3 g |
Zawartość węglowodanów | 70 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2,8 g |
Wartość energetyczna kJ | 1583 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 375 kcal |
W porcji 90 g | |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,5 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 337,5 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1425 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,54 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 63 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 2,7 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 15,3 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,045 g |