1 szt - 0,180 kg
Kod kreskowy: 5903776002047
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
WEDŁUG BABCI
1. Do 450 ml gotującej się wody wsyp zawartość opakowania, dodaj 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.
2. Gotuj na małym ogniu 12 minut, mieszając od czasu do czasu.
WEDŁUG WNUKA
1. Do naczynia wlej 450 ml gotującej się wody, dodaj zawartość opakowania, 2 łyżki oleju i pół łyżeczki soli.
2. Przykryj szczelnie pokrywką, gotuj 2 minuty na pełnej mocy mikrofalówki, a następnie 10 minut na 1/4 mocy.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Składniki
makaron z PSZENICY durum 86%, pomidor suszony 5%, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), szpinak suszony 2,5%, papryka suszona 2%, czosnek suszony, papryka chili 0,3%.
*Może zawierać: mleko, seler, gorczycę, orzechy.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
4 - 25 °C
Nazwa producenta
Sys Blanka Sysiak
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,09 g |
Zawartość białek | 14 g |
Cukry | 2,7 g |
Zawartość węglowodanów | 68 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,9 g |
Wartość energetyczna kJ | 1472 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 347 kcal |
W porcji 90 g | |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1325 kJ |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 2,43 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,71 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 312,3 kcal |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,08 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,27 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 61,2 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 12,6 g |