1 szt - 0,150 kg
Kod kreskowy: 5900697027722
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
drożdże
emulgator: lecytyna słonecznikowa (zawiera mąkę pszenną)
olej rzepakowy
aromat naturalny
mąka pszenna
zioła i przyprawy 1 % (czosnek niedźwiedzi, czosnek granulowany)
sól
jaja w proszku
serwatka w proszku (z mleka)
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję.
Marka
Mamut
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Grzanki czosnkowe z czosnkiem niedźwiedzim.
Cechy
sposób na chrupiący dodatek
z aromatycznym czosnkiem niedźwiedzim
mega chrupiące
idealne do sałatek
Dodatkowe informacje
Po więcej przepisów i inspiracji kulinarnych zapraszamy na:
www.mamutsa.pl
www.fb.com/mamutpolska
Instagram: mamut_polska
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Jaja - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w opakowaniu zamkniętym, w suchym i zaciemnionym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 204
Szerokość - 178
Głębokość - 54
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Mamut Polska S.A.
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3
60-576 Poznań
Zakład produkcyjny:
ul. Muchoborska 3
54-424 Wrocław
Adres zwrotny
Mamut Polska S.A.
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3
60-576 Poznań
Kontakt
Mamut Polska S.A.
Adres kontaktowy
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3
60-576 Poznań
Dodatki
Flavours - Contains
Drożdże - Contains
Przepisy
Poczęstuj się!
Przepis na sałatkę z krewetkami i grzankami czosnkowymi
Składniki:
- sałata masłowa
- kiełki np. z rzodkiewki, brokuła
- 1 awokado
- 5-6 pomidorków koktajlowych
- 5-6 sztuk krewetek
- 50 g grzanek czosnkowych
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła + 1 łyżka oliwy do smażenia
- 2-3 łyżki oliwy do dressingu
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Awokado pokrój w plasterki. Pomidorki pokrój na połówki. Porwij sałatę oraz dodaj kiełki, wyłóż na talerz. Dodaj pomidorki i awokado. Oczyszczone krewetki usmaż na maśle i oliwie wraz z posiekanym ząbkiem czosnku. Składniki ułóż na sałacie. Wymieszaj pozostałą oliwę, sok z cytryny, pieprz ziołowy, paprykę w proszku, szczyptę soli oraz pieprz. Gotową sałatkę polej dressingiem i posyp grzankami czosnkowymi.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1653 kJ / 392 kcal |
Tłuszcz | 7,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 66 g |
w tym cukry | 5,3 g |
Błonnik | 4,7 g |
Białko | 13 g |
Sól | 1,5 g |