1 szt - 0,235 kg
Kod kreskowy: 5900697028859
Dodatkowe informacje
Producent
Mamut
Spróbuj również
Mamut Sucharki bez dodatku cukrów
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać jaja.
Składniki
środek do przetwarzania mąki: E300
ekstrakt słodowy jęczmienny
drożdże
olej rzepakowy
serwatka w proszku (z mleka)
mąka pszenna pełnoziarnista 41%
sól
emulgator: E472e
mąka pszenna
cukier
mąka sojowa
Marka
Mamut
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Tosty typu grzanka - Sucharki z mąką pełnoziarnistą.
Cechy
bez oleju palmowego
Produkt polski
O marce
Spróbuj również
Mamut Sucharki bez dodatku cukrów
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Soja - Zawiera
Jęczmień - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w opakowaniu zamkniętym, w suchym i zaciemnionym pomieszczeniu, z dala od źródeł ciepła.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 222
Szerokość - 130
Głębokość - 75
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Mamut Polska S.A.
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3
60-576 Poznań
Zakład produkcyjny:
ul. Muchoborska 3
54-424 Wrocław
Adres zwrotny
Mamut Polska S.A.
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3
60-576 Poznań
Kontakt
Mamut Polska S.A.
Adres kontaktowy
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3
60-576 Poznań
Przepisy
Przepis na Sucharki z mąką pełnoziarnistą z pieczoną papryką i kindziukiem
Składniki:
- Sucharki z mąką pełnoziarnistą
- 2-3 czerwone papryki
- sól i pieprz
- 2-3 łyżki oleju lnianego
- sok z ½ cytryny
- szczypta cukru
- 100 g serka korycińskiego
- 70 g kindziuka
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki
Przygotowania:
Zapiecz paprykę w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu pozbądź się skórki oraz gniazd nasiennych. Pokrój ją w kostkę, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Plastry kindziuka ułóż pojedynczo na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz do lekkiego przyrumienienia. Ser koryciński pokrusz na małe kawałki. Pokrojoną paprykę połącz z olejem lnianym, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj doprawiając odrobiną cukru i soku z cytryny. Powstałą bazę paprykową ułóż na Sucharkach z mąką pełnoziarnistą. Posyp prażonym kindziukiem oraz serem.
Kraj
Country of Origin - Poland
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Produkt polski
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1694 kJ/402 kcal |
Tłuszcz | 8,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 65 g |
w tym cukry | 4,6 g |
Błonnik | 8,5 g |
Białko | 13 g |
Sól | 1,7 g |