Melissa Primo Gusto Mąka do pizzy chrupiącej 500 g
Udostępnij na FacebookuChrupiąca włoska pizza z drobnomielonej mąki semoliny Drobna mąka otrzymywana jest przez powtórne zmielenie semoliny z pszenicy durum. Jest to rodzaj pszenicy o bardzo zwartej i szlachetnej strukturze białka, która nadaje pizzy niepowtarzalną chrupkość. Ciasto wyrabiane z tej mąki charakteryzuje się też atrakcyjnym bursztynowym kolorem, a przy wypiekaniu intensywnym aromatem. Ponadto drobnomielona mąka z pszenicy durum ma wysoki procent karotenoidów, naturalnych przeciwutleniaczy, które wspomagają nasze zdrowie.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5903240402588
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję, gorczycę i nasiona sezamu.
Składniki
semolina z pszenicy durum
Marka
Melissa Primo Gusto
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Semolina z pszenicy durum.
Opis produktu
Chrupiąca włoska pizza z drobnomielonej mąki semoliny
Drobna mąka otrzymywana jest przez powtórne zmielenie semoliny z pszenicy durum. Jest to rodzaj pszenicy o bardzo zwartej i szlachetnej strukturze białka, która nadaje pizzy niepowtarzalną chrupkość. Ciasto wyrabiane z tej mąki charakteryzuje się też atrakcyjnym bursztynowym kolorem, a przy wypiekaniu intensywnym aromatem. Ponadto drobnomielona mąka z pszenicy durum ma wysoki procent karotenoidów, naturalnych przeciwutleniaczy, które wspomagają nasze zdrowie.
Pozostałe informacje
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Sezam - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 67
Szerokość - 101
Wysokość - 203
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech dla:
MELISSA KIKIZAS S.A.
1 Vionos str.,
10443,
Athens,
Greece
www.melissa-kikizas.gr
Adres zwrotny
ATLANTA A.M. Sp. z o.o.,
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska,
www.atlanta-am.pl
Znajdź nas na Facebook
Kontakt
ATLANTA A.M. Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska
Przepisy
Oryginalna włoska pizza z pieca
Składniki:
ciasto
500 g mąki do pizzy Primo Gusto
350 ml Wody
10 g świeżych drożdży piekarskich
5 g cukru (1 łyżeczka)
13 g soli
15 ml oliwy Extra Virgin Primo Gusto
dodatki
przecier pomidorowy Primo Gusto
ser mozzarella
oliwa Extra Virgin Primo Gusto
inne według uznania
Przygotowanie:
Mąkę umieść w misce. Drożdże i cukier rozpuść w 300 ml ciepłej wody i powoli wylej na mąkę. Ugniataj, aż do uzyskania miękkiego ciasta. Następnie dodaj sól rozpuszczoną w pozostałej wodzie i stopniowo dodając oliwę energicznie zagniataj, aż do uzyskania gładkiego i zwartego ciasta. Umieść ciasto w wysmarowanej tłuszczem brytfance i pozostaw w ciepłym, suchym i nieprzewiewnym miejscu, aby urosło aż do podwojenia swojej objętości (zajmie to około 2 godzin). Delikatnie naciskając naoliwionymi dłońmi, rozprowadź ciasto po całości foremki. Następnie posmaruj ciasto przecierem pomidorowym doprawionym oliwą. Włóż do rozgrzanego do 250 ℃ piekarnika na około 10-15 minut. Następnie dodaj mozzarellę i ewentualnie udekoruj wedle uznania. Piecz jeszcze przez 5-10 minut.
Kraj
Zapakowano w - Włochy
Country of Origin - Włochy
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania
Pakowane w atmosferze ochronnej
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 7 - Inne (Tworzywa sztuczne)
Adres internetowy
www.atlanta-am.pl
Adres dystrybutora
ATLANTA A.M. Sp. z o.o.,
Ul. Annopol 4A,
03-236 Warszawa,
Polska,
www.atlanta-am.pl
Znajdź nas na Facebook
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość Odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość Energetyczna | 1523 kJ / 359 kcal |
Tłuszcz | 0,5 g |
w tym: Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 77 g |
w tym: Cukry | 1,9 g |
Białko | 9,8 g |
Sól | 0,0 g |