1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5906827013634
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Informacja dla alergików: produkt może zawierać orzechy, sezam, gluten.
Składniki
100% kasza jaglana
Marka
Melvit
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kasza jaglana
Cechy
czas gotowania 15-18 min
Zalecenia dla alergików
Orzechy - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 102
Głębokość - 56
Wysokość - 159
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
07-415 Olszewo - Borki
Kruki
Adres zwrotny
MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel./+48 29 / 760 98 51
fax/+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.com.pl
Kontakt
MELVIT S.A.
Adres kontaktowy
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
Przepisy
Kasza jaglana z warzywami
Składniki: szklanka kaszy jaglanej, 2 papryki kolorowe, 1 mała cukinia, 1 cebula, 3 łyżki oleju, 3 ząbki czosnku, sos sojowy, rozmaryn, sól i pieprz
Opis przygotowania 1. Kaszę sparzyć, osączyć. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski. 2. Umytą cukinię pokroić w ćwierć plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Na patelni rozgrzać część oleju. 3. Najpierw podsmażyć samą cebulę. Gdy będzie złota, wsypać kaszę i chwilę smażyć razem. Przełożyć do rondla. Zalać 2 szklankami wody. Posolić i wstawić na 25 min do gorącego piekarnika. 4. Na pozostałym oleju podsmażyć posiekany czosnek. Dodać cukinię i paprykę. Dusić, aż warzywa staną się miękkie. Doprawić sosem sojowym, rozmarynem, solą i pieprzem. 5. Podawać z kaszą. Smacznego!
Telefon kontaktowy
+48297609851
Email kontaktowy
handel@melvit.com.pl
Adres internetowy
www.melvit.com.pl
Numer fax
+48297609841
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | suchego produktu w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1509 kJ / 357 kcal |
Tłuszcz | 2,5 g |
- w tym kwasy nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 66 g |
- w tym cukry | 0,6 g |
Błonnik | 7 g |
Białko | 14 g |
Sól | <0,01 g |