Mięso mielone wieprzowe z szynki

Udostępnij na Facebooku

Mięso wieprzowe z szynki 100%, zawartość tłuszczu nie więcej niż 7%.

Mięso mielone wieprzowe z szynki
  • Mięso mielone wieprzowe z szynki
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5902886008543

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Mróz

Mróz
Prawdziwe Mięso

Kraj

Kraj pochodzenia - Polska

Cechy

500 gram smaku!

naturalnie z Wielkopolski!

Marka

Mróz

O marce

Mróz
Prawdziwe Mięso

Przepisy

Sznycle domowej roboty
Składniki:
- 300 g mielonej szynki wieprzowej,
- 3 łyżki kaszy manny,
- 2 łyżki soi mielonej,
- 2 jajka,
- 3 łyżki mleka,
- sól,
- pieprz,
- bułka tarta,
- olej.

Opis przygotowania:
1. Mięso mieszamy z kaszą manną, zmieloną soją, wbijamy jedno jajko i przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Masę dokładnie wyrabiamy, możemy dodać odrobinę mleka w przypadku, gdy mięso jest zbyt suche.
3. Następnie formujemy owalne medaliony, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na cienkiej warstwie oleju.
Danie najlepiej smakuje podane z pyzami i surówką z kiszonej lub świeżej kapusty.
Życzymy Smacznego!

Klopsiki kozackie
Składniki:
- 500 g mielonej szynki wieprzowej,
- 500 g świeżych koźlarzy,
- 1 cebula,
- 1 czerstwa bułka,
- 2 jajka,
- sól,
- pieprz,
- koperek,
- szczypiorek,
- 3 łyżki mąki,
- olej,
- śmietana 18%,
- garść suszonych koźlarzy.

Opis przygotowania:
1. Godzinę przed przygotowaniem moczymy czerstwą bułkę w wodzie. Dodajemy ją później do mięsa.
2. Świeże koźlarze dokładnie czyścimy i cienko kroimy, cebulę drobno siekamy.
3. Suszone grzybki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem.
4. Na rozgrzanej patelni szklimy cebulkę i wrzucamy świeże grzybki. Smażymy około 15 minut, do momentu gdy zmiękną.
5. Następnie studzimy je i dodajemy do mięsa, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem i koperkiem, wbijamy jajka oraz oprószamy solą i pieprzem.
6. Masę dokładnie mieszamy i formujemy niewielkie kulki, które obtoczone w mące smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu.
7. Kiedy już się usmażą, zalewamy je wodą z suszonymi grzybkami, dodajemy śmietanę z odrobiną mąki i soli i dusimy przez około 15 minut. Danie najlepiej smakuje podane z kaszą gryczaną i surówką.
Życzymy smacznego!

Rolada z mielonej szynki
Składniki:
- 500 g mielonej szynki wieprzowej,
- 2 jajka,
- 4 łyżki bułki tartej,
- 3 łyżki ostrej musztardy,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 cebula,
- 2 łyżki ziół prowansalskich,
- 1 łyżka majeranku,
- 1 łyżka lubczyku,
- sól,
- pieprz.

Opis przygotowania:
1. Do mięsa dodajemy wyciśnięty na prasce czosnek i przyprawiamy ziołami.
2. Następnie układamy je płasko na papierze do pieczenia, formując prostokąt, skrapiamy oliwą, smarujemy musztardą i zawijamy (nie za mocno, by mięso mogło urosnąć).
3. Kładziemy je na blasze i zapiekamy w 220 stopniach. Po upływie godziny, wyciągamy roladę i rozcinamy papier.
4. Powrotnie wstawiamy jeszcze na 20 minut, aby mięso się zarumieniło. Danie możemy podawać z różnymi dodatkami, smakuje wyjątkowo dobrze z sosem śmietanowo-chrzanowym.
Życzymy Smacznego!

Składniki

mięso wieprzowe z szynki 100%

Adres zwrotny

Mróz S.A.
ul. Koźmińska 5a
63-810 Borek Wlkp.
www.mroz.pl

O producencie

Rodzinna Firma Mróz
Rolnictwo to nasza pasja. Tu w Wielkopolsce, w okolicach Borku żyjemy i pracujemy od pokoleń. Hodowla zwierząt to odpowiedzialność. Sztuki masarskiej, podejścia do produkcji i przetwórstwa mięsa - prawdziwego mięsa - nauczył mnie ojciec. Teraz przekazuję całą wiedzę moim dzieciom, z którymi wspólnie kontynuujemy rodzinną tradycję.
Wojciech Mróz

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od 0°C do +2°C. Po otwarciu opakowania produkt należy spożyć w ciągu 24h.

Adres producenta

Mróz S.A.
ul. Koźmińska 5a
63-810 Borek Wlkp.

Adres internetowy

www.mroz.pl

Rodzaj opakowania

Typ - Tacka, opakowanie zgrzewane

Pozostałe informacje

1 porcja (50 g) dostarcza: kcal 64, cukry 0,3 g 0%, tłuszcz 2,7 g 4%, kw. tłuszcz. nasycone 0,89 g 4% sód 0,03 g 1%
3% wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej*

Zawartość procentowa tłuszczu poniżej 7%
Stosunek kolagenu do białka mięsa poniżej 12%
Pakowany w atmosferze ochronnej.

*Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być niższe lub wyższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 161

Szerokość - 206

Głębokość - 50

Warunki przechowywania

Min. temp. °C - 0

Maks. temp. °C - 2

Przygotowanie i stosowanie

Spożyć po obróbce termicznej.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mięso mielone z szynki



Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.