1 szt - 0,310 kg
Kod kreskowy: 5902837810874
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka migdałowa,
mąka kokosowa,
łuska babki jajowatej,
inulina,
sól morska,
drożdże.
Dodatkowe informacje
Miejsce pochodzenia mąki migdałowej : UE. Produkt bezglutenowy. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać orzechy
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania :
1. Zawartość torebki wsyp do miski.
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max 40° C) wody. Starannie wyrób ciasto.
3. Ciasto przykryj ściereczką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia.
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
6. Włóż do piekarnika
7. Nastaw na 180°C (grzanie góra-dół) i piecz 60 min
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć
Adres producenta
Simpatico Sp. z o.o.
ul. Łuże 20
05-092 Dąbrowa
Adres zwrotny
Simpatico Sp. z o.o.
ul. Łuże 20
05-092 Dąbrowa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1341 kJ / 324 kcal |
Tłuszcz | 24 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,7 g |
Węglowodany | 9,5 g |
w tym cukry | 3,9 g |
Błonnik | 10 g |
Białko | 13 g |
Sól | 2,3 g |