1 szt  - 0,310 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 5902837810874                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka migdałowa,
mąka kokosowa,
łuska babki jajowatej,
inulina,
sól morska,
drożdże.
Dodatkowe informacje
Miejsce pochodzenia mąki migdałowej : UE. Produkt bezglutenowy. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać orzechy
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania : 
1. Zawartość torebki wsyp do miski. 
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max 40° C) wody. Starannie wyrób ciasto.
3. Ciasto przykryj ściereczką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia.
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową. 
6. Włóż do piekarnika 
7. Nastaw na 180°C (grzanie góra-dół) i piecz 60 min
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć
Adres producenta
Simpatico Sp. z o.o.
ul. Łuże 20
05-092 Dąbrowa
Adres zwrotny
Simpatico Sp. z o.o.
ul. Łuże 20
05-092 Dąbrowa
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | w 100 g | 
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1341 kJ / 324 kcal | 
| Tłuszcz | 24 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,7 g | 
| Węglowodany | 9,5 g | 
| w tym cukry | 3,9 g | 
| Błonnik | 10 g | 
| Białko | 13 g | 
| Sól | 2,3 g | 
 
            