Mieszanka do wypieku Pięć Przemian b/g bułek ciemnych
Udostępnij na FacebookuMieszanka do wypieku Pięć Przemian b/g bułek ciemnych
                            
                            1 szt  - 0,400 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 5902837810591                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Mąka owsiana bezglutenowa,
mąka ryżowa,
mąka lniana,
łuska babki jajowatej,
inulina,
maranta trzcinowa,
tapioka,
sól morska,
drożdże.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt bezglutenowy.
Zawiera naturalne występujące cukry.
produkt może zawierać : orzechy
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodny miejscu, szczelnie zamknięte.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do miski
2. Dokładnie mieszając, dolej 550 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody
3, Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia 
4, Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
6. Wsadź do piekarnika 
7. Nastaw na 210°C i piecz 45 min.
8, Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Kraj
Kraj pochodzenia - UE
Adres producenta
Simpałko Sp.z.o.o
ul. Łuże 20
05-092 Dąbrowa
biuro@piecprzemian.com.pl
www.piecprzemian.com.pl
Adres zwrotny
Simpałko Sp.z.o.o
ul. Łuże 20
05-092 Dąbrowa
biuro@piecprzemian.com.pl
www.piecprzemian.com.pl
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | 100 g | 
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1297 kJ / 312 kcal | 
| Tłuszcz | 3,9 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe | 0,7 g | 
| Węglowodany | 51 g | 
| w tym cukry | 1,5 g | 
| Błonnik | 17 g | 
| Białko | 12 g | 
| Sól | 2 g | 
 
            