Kotányi Sekrety Kuchni Indyjskiej Curry Mieszanka przypraw 20 g
Udostępnij na Facebooku100% naturalny smak ziół i przypraw Kotányi - bez dodatku wzmacniaczy smaku i barwników
1 szt - 0,020 kg
Kod kreskowy: 5901032034559
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Składniki
kurkuma
sól jodowana (sól, jodek potasu)
kozieradka
skrobia kukurydziana
kolendra
pieprz cayenne
imbir
kmin rzymski
Marka
Kotányi
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przypraw do szybkiego przygotowania
Cechy
opakowanie zachowujące aromat
Opis produktu
100% naturalny smak ziół i przypraw Kotányi - bez dodatku wzmacniaczy smaku i barwników
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 160
Szerokość - 103
Głębokość - 6
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
KOTÁNYI GmbH
A-2120 Wolkersdorf, PF 66
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
Adres zwrotny
Kotányi Polonia Sp. z o.o.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
www.kotanyi.com
info.pl@kotanyi.com
Kontakt
Kotányi Polonia Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku wzmacniaczy smaku i barwników
Przepisy
Curry
Porcja dla 2 osób:
6 dużych oczyszczonych krewetek, sól, kilka kropel soku z cytryny, 2 łyżki oliwy,
Do ryżu curry:
1 szklanka ryżu długoziarnistego, 1,5 szklanki gorącej wody, 1 łyżeczka Curry Kotányi, sól, 1 posiekana cebula, 1 łyżka masła, 1 łyżka rodzynek, 1 łyżka prażonych migdałów
Przyrządzenie: Zeszklić cebulę na maśle, dodać ryż, podsmażyć. Następnie dodać Curry Kotányi i podlać gorącą wodą. Dodać pozostałe składniki i piec pod przykryciem ok. 20-25 min, w rozgrzanym do 180°C piekarniku. Dokładnie rozmieszać. Posolić krewetki, dodać kilka kropel soku z cytryny i podsmażyć na gorącej oliwie. Podawać z przygotowanym ryżem curry.
Wskazówka: Krewetki można również posypać kolendrą.
Więcej przepisów na stronie www.kotanyi.com
Email kontaktowy
info.pl@kotanyi.com
Adres internetowy
www.kotanyi.com
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1465 kJ/349 kcal |
Tłuszcz | 11 g |
W tym kwasy tł. nasycone | 1,6 g |
Węglowodany | 45 g |
W tym cukry | 36 g |
Białko | 12 g |
Sól | 4,7 g |