Mleko początkowe HiPP 1 Comfort Combiotik® 500 g
Udostępnij na FacebookuHIPP 1 COMFORT COMBIOTIK® Mleko początkowe dla niemowląt od urodzenia. Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego, 500 g. HiPP COMFORT Combiotik® – na wzdęcia, kolki* i zaparcia Mleko HiPP COMFORT Combiotik® ma specjalną recepturę, dzięki której łagodzi wzdęcia, trzymiesięczną kolkę wywołaną nietolerancją laktozy i zaparcia, ma właściwości rozluźniające stolec oraz jest dopasowane do szczególnych wymagań żywieniowych Twojego dziecka. - Obniżona zawartość laktozy – tak jak mleko mamy, HiPP COMFORT Combiotik® zawiera lekkostrawny cukier mleczny – laktozę. Jej zawartość jest jednak obniżona w porównaniu do zwykłego mleka modyfikowanego, ponieważ niektóre niemowlęta gorzej tolerują ten cukier. - Hydrolizowane białko (o znacznym stopniu hydrolizy) – mleko HiPP COMFORT Combiotik® zawiera białko podzielone na małe fragmenty, dzięki czemu organizm niemowlęcia łatwiej je trawi i lepiej toleruje. - Lekkostrawne tłuszcze – swoją strukturą bardzo zbliżone do tłuszczów występujących w mleku kobiecym. - PRAEBIOTIK® - Galaktooligosacharydy (GOS) z laktozy – wpływają rozluźniająco na stolce. Mleko HiPP COMFORT Combiotik® zawiera również: - Wszystkie niezbędne składniki odżywcze. - PROBIOTIK® Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego – pierwotnie pochodzące z kobiecego mleka. Mleko mamy zawiera naturalne kultury bakterii – ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety. - Długołańcuchowe, wielonienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3 i 6 (LC PUFA) – zawarte również w mleku matki. Są szczególnie ważne w początkowych miesiącach życia, ponieważ wówczas organizm niemowlęcia nie wytwarza ich sam. GOS = galaktooligosacharydy z laktozy * trzymiesięczna kolka wywołana nietolerancją laktozy Karmienie piersią jest najlepszym sposobem żywienia niemowląt. Jeśli chcesz podać dziecku mleko początkowe, skonsultuj się z lekarzem pediatrą.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 4062300261471
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Podczas przygotowania mleka dla niemowląt należy postępować według instrukcji podanej na opakowaniu
Opis marketingowy
HIPP 1 COMFORT COMBIOTIK®
Mleko początkowe dla niemowląt od urodzenia. Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego, 500 g.
HiPP COMFORT Combiotik® – na wzdęcia, kolki* i zaparcia
Mleko HiPP COMFORT Combiotik® ma specjalną recepturę, dzięki której łagodzi wzdęcia, trzymiesięczną kolkę wywołaną nietolerancją laktozy i zaparcia, ma właściwości rozluźniające stolec oraz jest dopasowane do szczególnych wymagań żywieniowych Twojego dziecka.
- Obniżona zawartość laktozy – tak jak mleko mamy, HiPP COMFORT Combiotik® zawiera lekkostrawny cukier mleczny – laktozę. Jej zawartość jest jednak obniżona w porównaniu do
zwykłego mleka modyfikowanego, ponieważ niektóre niemowlęta gorzej tolerują ten cukier.
- Hydrolizowane białko (o znacznym stopniu hydrolizy) – mleko HiPP COMFORT Combiotik® zawiera białko podzielone na małe fragmenty, dzięki czemu organizm niemowlęcia łatwiej je trawi i lepiej toleruje.
- Lekkostrawne tłuszcze – swoją strukturą bardzo zbliżone do tłuszczów występujących w mleku kobiecym.
- PRAEBIOTIK®
- Galaktooligosacharydy (GOS) z laktozy – wpływają rozluźniająco na stolce.
Mleko HiPP COMFORT Combiotik® zawiera również:
- Wszystkie niezbędne składniki odżywcze.
- PROBIOTIK® Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego – pierwotnie pochodzące
z kobiecego mleka. Mleko mamy zawiera naturalne kultury bakterii – ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
- Długołańcuchowe, wielonienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3 i 6 (LC PUFA) – zawarte
również w mleku matki. Są szczególnie ważne w początkowych miesiącach życia, ponieważ wówczas organizm niemowlęcia nie wytwarza ich sam.
GOS = galaktooligosacharydy z laktozy
* trzymiesięczna kolka wywołana nietolerancją laktozy
Karmienie piersią jest najlepszym sposobem żywienia niemowląt. Jeśli chcesz podać dziecku mleko początkowe, skonsultuj się z lekarzem pediatrą.
Składniki
Oleje roślinne z beta-palmitynianem* (olej z ziaren palmowych, olej palmowy, olej rzepakowy, olej słonecznikowy), maltodekstryna, laktoza, hydrolizowane białko serwatkowe z mleka, skrobia, galaktooligosacharydy z laktozy, ortofosforan wapnia, emulgator – mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, chlorek potasu,
mieszanina olejów z LC PUFA** (olej rybi, olej roślinny z Mortierella alpina), wodorotlenek potasu, chlorek magnezu, cholina, wodorotlenek sodu, L-fenyloalanina, L-tyrozyna, witamina C, L-tryptofan, tauryna, inozytol, węglan wapnia, witamina E, siarczan żelazawy, L-karnityna, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Lactobacillus fermentum hereditum®***), niacyna, kwas pantotenowy, tlenek cynku, witamina A, siarczan miedzi, witamina B2, witamina B1, witamina B6, jodan potasu, siarczan manganu, kwas foliowy, witamina K, witamina D, selenian sodu, biotyna, witamina B12.
*tłuszcze o specjalnej kompozycji, na wzór mleka matki
**LC PUFA = długołańcuchowe, wielonienasycone kwasy tłuszczowe
***Lactobacillus fermentum CECT5716
Nazwa producenta
HiPP
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,06 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,6 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,3 g |
Zawartość węglowodanów (skrobia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,5 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 3 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 7,1 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g/ml) | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,4 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,6 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 3,5 g |
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 280 kJ |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 67 kcal |
g/100ml | |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,06 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,6 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,3 g |
Zawartość węglowodanów (skrobia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,5 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 3 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 7,1 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g/ml) | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,4 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,6 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 3,5 g |
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 280 kJ |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 67 kcal |
W porcji 100 ml | |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 67 kcal |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,06 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,6 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,3 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (skrobia) | 1,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 3 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 7,1 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) | 1,4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,6 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 3,5 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 280 kJ |