Napój ryżowy naturalny BIO Vitariz 1L
Udostępnij na FacebookuNaturalny napój powstały na bazie ekologicznego ryżu. Jest całkowicie wolny od cholesterolu, glutenu, laktozy i tłuszczów zwierzęcych. Wytwarzany bez dodatku cukrów. Bogaty w węglowodany. Idealny dla osób stosujących zbilansowaną dietę. Świetna alternatywa dla mleka krowiego.
1 szt - 1,000 litr
Kod kreskowy: 8000215204219
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Włochy
Opis marketingowy
Naturalny napój powstały na bazie ekologicznego ryżu. Jest całkowicie wolny od cholesterolu, glutenu, laktozy i tłuszczów zwierzęcych. Wytwarzany bez dodatku cukrów. Bogaty w węglowodany. Idealny dla osób stosujących zbilansowaną dietę. Świetna alternatywa dla mleka krowiego.
Składniki
Woda, ryż* (14%), olej słonecznikowy*, sól morska.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
poniżej 25 °C
Nazwa producenta
PolBioEco Polska Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli | 0,1 g |
| Zawartość białek | 0,3 g |
| Cukry | 7,5 g |
| Zawartość węglowodanów | 11 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 g |
| Wartość energetyczna kJ | 229 kJ |
| Wartość energetyczna kcal | 54 kcal |
| W porcji 250 ml | |
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,5 g |
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,3 g |
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 19 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji | 28 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,3 g |
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 573 kJ |
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 135 kcal |
| % RWS* w porcji | |
| Wartość energetyczna kcal (energia) | 7 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 11 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (cukry) | 21 %RWS |
| Zawartość białek (ogólnie) | 2 %RWS |
| Zawartość soli (ogólnie) | 5 %RWS |
