Monin Caramel - syrop karmelowy 0,7l
Udostępnij na FacebookuKarmel oznacza po prostu skarmelizowany cukier, tradycyjnie wytwarzany poprzez topienie cukru w naczyniu z wodą. Bogaty smak i kolor karmelu wynika z procesu ogrzewania i topienia cukru. Karmel jest doceniany jako główny smak oraz używany również w harmonii z innymi smakami. Syrop karmelowy firmy MONIN ma nieskończoną ilość zastosowań. Smak karmelu jest stosowany w szczególności w napojach kawowych, koktajlach, deserach oraz w innych kulinarnych potrawach. BARWA: Ciemnobursztynowy z miedziano-żółtymi rozbłyskami SMAK: Mocny, głęboki zapach oraz bardzo specyficzny aromat stopionego karmelu, posmak skarmelizowanego cukru ZASTOSOWANIA: Kawy, shake’i, drinki deserowe
1 szt - 0,700 litr
Kod kreskowy: 3052910006907
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Karmel oznacza po prostu skarmelizowany cukier, tradycyjnie wytwarzany poprzez topienie cukru w naczyniu z wodą. Bogaty smak i kolor karmelu wynika z procesu ogrzewania i topienia cukru. Karmel jest doceniany jako główny smak oraz używany również w harmonii z innymi smakami.
Syrop karmelowy firmy MONIN ma nieskończoną ilość zastosowań. Smak karmelu jest stosowany w szczególności w napojach kawowych, koktajlach, deserach oraz w innych kulinarnych potrawach.
BARWA:
Ciemnobursztynowy z miedziano-żółtymi rozbłyskami
SMAK:
Mocny, głęboki zapach oraz bardzo specyficzny aromat stopionego karmelu, posmak skarmelizowanego cukru
ZASTOSOWANIA:
Kawy, shake’i, drinki deserowe
Składniki
Cukier, woda, naturalny aromat, kwas: kwas cytrynowy, barwnik: E150a
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
5 - 25 °C
Nazwa producenta
MONIN
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,03 g |
Zawartość białek | 0 g |
Cukry | 79,3 g |
Zawartość węglowodanów | 79,3 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0 g |
Wartość energetyczna kJ | 1349 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 323 kcal |