Nowel Domowa Piekarenka Kajzerka wieloziarnista
Udostępnij na FacebookuNowel Domowa Piekarenka Kajzerka wieloziarnista
1 szt - 0,650 kg
Kod kreskowy: 5907651674084
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka pszenna (62,9%)
woda
nasiona (10%): (siemię lniane, nasiona sezamu; łamane nasiona soi, nasiona słonecznika)
mąka żytnia
drożdże
sól
łamane ziarno pszenicy
mąka ze słodu jęczmiennego
skrobia ziemniaczana
cukier
olej rzepakowy
mąka ze słodu żytniego
gluten pszenny
suszony zakwas pszenny
błonnik roślinny ziemniaczany
przyprawy
mąka ze słodu pszennego
ekstrakt ze słodu jęczmiennego
glukoza
środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać: jaja, mleko, inne orzechy.
Przechowywanie
Produkt przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18°C do wskazanego terminu przydatności do spożycia. Produkt szczelnie zapakowany można przechowywać w lodówce do 48 godzin po rozmrożeniu. Rozmrożonego produktu nie zamrażać ponownie.
Przygotowanie i stosowanie
Piec w piekarniku - Od postaci zamrożonej
Przed odpiekiem wyjąć na 30 minut z zamrażarki.
Odpiekać przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C.
Po wypieku spożyć w ciągu 24 godzin.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
NOWEL SP. z o.o.,
ul. Szarych Szeregów 11,
05-120 Legionowo,
tel. +48 (22) 116 68 30,
+48 (22) 116 68 31
www.piekarnianowakowski.pl
Adres zwrotny
NOWEL SP. z o.o.,
ul. Szarych Szeregów 11,
05-120 Legionowo,
tel. +48 (22) 116 68 30,
+48 (22) 116 68 31
www.piekarnianowakowski.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g | %RWS* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1210 kJ / 287 kcal | 14% |
Tłuszcz | 4,4 g | 6% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g | 5% |
Węglowodany | 48 g | 18% |
w tym cukry | 1,4 g | 2% |
Błonnik | 5,5 g | - |
Białko | 11 g | 22% |
* RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | ||
** Wartości ustalone na podstawie analizy laboratoryjnej wypieczonej próbki produktu. Wartości te podlegają naturalnym wahaniom. |