Olej ryżowy Riso Olitalia
Udostępnij na FacebookuOlej ryżowy otrzymywany jest z ryżu i w swoim naturalnym stanie zawiera wiele znaczących dla diety i zdrowia składników: gamma-oryzanol, tokotrienole oraz tokoferole, które wykazują właściwości przeciwutleniające. Dwa ostatnie składniki są naturalnie występującymi formami witaminy E. Ze względu na łagodny smak olej ryżowy może być stosowany do podsmażania i smażenia na głębokim tłuszczu. Jego delikatny, orzechowy charakter uzupełnia naturalny aromat smażonego mięsa, owoców morza oraz warzyw.
1 szt - 1,000 litr
Kod kreskowy: 8007150907175
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
100% olej ryżowy
Opis produktu
Otalia dzieli się z całym światem dziedzictwem i kulturą włoskich smaków,podkreślając ich ogromny wpływ na zrównoważoną i zdrową dietę.Jej przepisem na sukces jest ciągłe dążenie do poprawy jakości jedzenia i życia.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.
Kraj
Kraj pochodzenia - Włochy
Adres producenta
Olitalia SRL Via Meucci 22/A-47122 Forli
Adres zwrotny
Index Food Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Jana III Sobieskiego 98
62-030 Luboń
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 3404 kJ / 828 kcal |
tłuszcz | 92 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 22 g |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 38 g |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 32 g |
Omega 3 | 900 mg |
węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
błonnik | 0 g |
białko | 0 g |
sól | 0 g |
witamina E | 75% NrVs* 9 mg |
*NrVs - dzienna referencyjna wartość spożycia (dla osoby dorosłej) |