Olej s'olej rzepakowy
Udostępnij na FacebookuOlej rzepakowy powstaje z wyselekcjonowanych odmian rzepaku metodą tłoczenia na zimno. Posiada delikatny aromat i wyrazisty, lekko ziołowy smak. Jest doskonałym dodatkiem do dań przygotowywanych na zimno, surówek i sałatek. Olej rzepakowy charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym kwasów tłuszczowych omega-3 oraz tłuszczów jednonienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Dodatkowo produkt zawiera witaminę D, która pomaga w utrzymaniu zdrowych kości oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
1 szt - 0,250 litr
Kod kreskowy: 5904960012514
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
olej z nasion rzepaku tłoczony na zimno, cholekalcyferol (witamina D)
Dodatkowe informacje
Może wytrącić się naturalny osad.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Przygotowanie i stosowanie
Przed spożyciem wstrząsnąć. Na oleju rzepakowym tłoczonym na zimno nie należy podgrzewać ani smażyć potraw. Może być stosowany jako dodatek do potraw na zimno.
Adres producenta
Oleofarm Sp. z o.o. ul. Mokronoska 8 52-407 Wrocław
Adres zwrotny
Oleofarm Sp. z o.o. ul. Mokronoska 8 52-407 Wrocław
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 ml |
---|---|
Wartość energetyczna | 3382 kJ/ 623 kcal |
Tłuszcze | 91,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 61 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 24 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
sól | 0 g |
Witamina D | 5 µg |
(200 j.m., 100% referencyjnej wartości spożycia) | |
Kwas Omega-3 (kwas alfa-linolowy) | 7,5 g |
Kwas Omega-6 (kwas linolowy) | 16 g |
Kwas Omega-9 (kwas oleinowy) | 56 g |