Olimp Labs Nutramil complex Diabetic 60g cookie
Udostępnij na FacebookuBaton Nutramil complex Diabetic jest produktem bogatym w białko, wysokoenergetycznym, wysokobłonnikowym. Stanowi kompozycje niezbędnych składników pokarmowych – białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin, mikro- i makroelementów. Może być stosowany jako uzupełnienie codziennej diety. Produkt przeznaczony do postepowania dietetycznego w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko u pacjentów z cukrzycą i zaburzeniami metabolizmu glukozy, w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia związanym z chorobą (m.in. nowotworową, rozległymi oparzeniami, anoreksją); w okresach rehabilitacji i rekonwalescencji. Instrukcja stosowania: zależnie od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu oraz stosowanej diety a w szczególności zawartości w niej białka, błonnika i węglowodanów, 1-2 batony na dobę jako uzupełnienie diety, o ile lekarz nie zaleci inaczej. Ważna informacja: produkt przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza. Baton jest środkiem spożywczym niekompletnym pod względem odżywczym i nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Produkt może być przeznaczony dla dzieci, o ile lekarz zaleci jego stosowanie. Środki ostrożności i przeciwwskazania: nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować w galaktozemii. Stosować ostrożnie u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek.
1 szt - 0,060 kg
Kod kreskowy: 5901330092121
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Baton Nutramil complex Diabetic jest produktem bogatym w białko, wysokoenergetycznym, wysokobłonnikowym. Stanowi kompozycje niezbędnych składników pokarmowych – białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin, mikro- i makroelementów. Może być stosowany jako uzupełnienie codziennej diety. Produkt przeznaczony do postepowania dietetycznego w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko u pacjentów z cukrzycą i zaburzeniami metabolizmu glukozy, w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia związanym z chorobą (m.in. nowotworową, rozległymi oparzeniami, anoreksją); w okresach rehabilitacji i rekonwalescencji. Instrukcja stosowania: zależnie od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu oraz stosowanej diety a w szczególności zawartości w niej białka, błonnika i węglowodanów, 1-2 batony na dobę jako uzupełnienie diety, o ile lekarz nie zaleci inaczej.
Ważna informacja: produkt przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza. Baton jest środkiem spożywczym niekompletnym pod względem odżywczym i nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Produkt może być przeznaczony dla dzieci, o ile lekarz zaleci jego stosowanie.
Środki ostrożności i przeciwwskazania: nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować w galaktozemii. Stosować ostrożnie u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek.
Nazwa producenta
Olimp Laboratories Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,42 g |
Zawartość białek | 30 g |
Zawartość błonnika | 14 g |
Skrobia | 0 g |
Alkohole wielowodorotlenowe - poliole | 0 g |
Cukry | 14 g |
Zawartość węglowodanów | 21 g |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 0 g |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 5,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 17 g |
Wartość energetyczna kJ | 1608 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 385 kcal |
W porcji 60 g | |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 18 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,25 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 231 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 965 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 10,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 3,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) | 0 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 12,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 8,4 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (alkohole wielowodorotlenowe - poliole) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (skrobia) | 0 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 8,4 g |