Paluszki Kapitańskie Abramczyk
Udostępnij na FacebookuABRAMCZYK "Kapitańskie" Paluszki Rybne Z Filetów Bez Skóry Bez Ości Bez Dodatków Panierowane 450G
1 szt - 0,450 kg
Kod kreskowy: 5907555217431
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Paluszki z patelni: rozgrzać olej na patelni i ułożyć na niej zamrożone paluszki. Smażyć z obu stron na średnim ogniu przez 8-10 minut.
Paluszki z piekarnika - bez tłuszczu: Rozgrzać piekarnik do 220-230ºC (z termoobiegiem do 210ºC). Zamrożone paluszki ułożyć na blaszce. Piec przez 10-12 minut.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Chiny, Norwegia, Rosja, Argentyna, Nowa Zelandia, Wyspy Owcze, Islandia
Opis marketingowy
ABRAMCZYK "Kapitańskie" Paluszki Rybne Z Filetów Bez Skóry Bez Ości Bez Dodatków Panierowane 450G
Składniki
RYBY BIAŁE* 65%, mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, skrobia pszenna, sól, drożdże, przyprawy.
*A-dorsz atlantycki, B-dorsz czarny, C-dorsz pacyficzny, D-mintaj, E-miruna,
F-morszczuk
Sposób przechowywania
produkt głęboko mrożony, chronić przed rozmrożeniem
Temperatura przechowywania min - max
poniżej -18 °C
Nazwa producenta
Abramczyk Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,82 g |
Zawartość białek | 12 g |
Zawartość błonnika | 0,7 g |
Cukry | 1,8 g |
Zawartość węglowodanów | 13 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 9,6 g |
Wartość energetyczna kJ | 786 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 188 kcal |
W porcji 100 g | |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 786 kJ |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 12 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,7 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 1,8 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 13 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 9,6 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,82 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 188 kcal |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 9 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 9 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 14 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 4 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 2 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 24 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 14 %RWS |