Pancake protein naturalny
Udostępnij na FacebookuGotowa mieszanka do naleśników. Zawiera substancję słodzącą. Naleśniki białkowe przeznaczone do uzupełnienia białka w ciągu dnia. Zalecane spożycie : porcja 50 g jako wartościowa przekąską w godzinach przedpołudniowych lub popołudniowych. Spożywać zawsze z minimalną 60 minutową przerwą między posiłkami głównymi. Można spożywać po aktywności fizycznej. Maksymalna jednorazowa porcja 100 g
1 szt - 0,050 kg
Kod kreskowy: 8594014861150
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
koncentrat białek serwatkowatych (zawiera lecytyny- słonecznikową i substancję przeciwzbrylającą - fosforan wapnia),
izolat białek mlecznych,
mąka ryżowa,
mąka gryczana,
białko jaj w proszku,
mleko pełne w proszku,
inulina,
mieszanka gumy akacjowej i błonnika pszennego (nie zawiera glutenu),
aromat,
substancja spulchniająca - węglany sodu,
substancja przeciwzbrylająca dwutlenek krzemu,
chlorek sodu,
substancja słodząca sukraloza,
barwnik : karoteny.
Dodatkowe informacje
Producent nie odpowiada za szkody powstałe wskutek niewłaściwego używania lub przechowywania.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt zawiera laktozę i jajka. Może zawierać śladowe ilości soi.
Przechowywanie
Przechowywać w miejscu suchym, w temp. do 25 °C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem.
Po otwarciu przechowywać w temperaturze do 25 °C i zużyć do 2 miesięcy.
Przygotowanie i stosowanie
20 g = 1 miarka.
Porcję 50 g rozmieszać dokładnie w 100 ml wody do uzyskania jednolitego ciasta. Naleśniki smażyć po obu stronach na gorącej patelni. Spożywać ciepłe.
Adres producenta
Nutrend Sp. z o.o.
Bielsko-Biała
ul. Gałczyńskiego 2
Adres zwrotny
Nutrend Sp. z o.o.
Bielsko-Biała
ul. Gałczyńskiego 2
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g | w 50 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1533 kJ / 363 kcal | 767 kJ / 181 kcal |
tłuszcz | 4,5 g | 2,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g | 1,4 g |
Węglowodany | 34 g | 17 g |
w tym cukry | 6,6 g | 3,3 g |
błonnik | 5,1 g | 2,6 g |
białko | 44 g | 22 g |
sól | 1 g | 0,5 g |