1 szt - 0,340 kg
Kod kreskowy: 5906601650031
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Mąka ryżowa,
skrobia z tapioki,
woda,
sól.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. Weź jeden kawałek papieru ryżowego.
2. Zanurz na 3 sekundy w ciepłej wodzie, a następnie odłóż na talerz.
3. Nałóż składniki do przygotowania na papierze ryżowym, zwiń jeden koniec opakowania nad nadzieniem, następnie złóż boki i mocno zwiń, sklejając oba końce.
4. Sajgonki smaż na głębokim oleju przez 5 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i złocisto brązowe ze wszystkich stron.
5. Wyjmij sajgonki i połóż je na ręcznikach papierowych, aby wchłonęły nadmiar oleju.
Twoje sajgonki są gotowe! Podawaj z sosem i sałatą.
Kraj
Kraj pochodzenia - Wietnam
Adres producenta
UNIFOOD M.Laskowski,R.Jóźwiak s.c
ul.Wolska 84/86
01-141 Warszawa
www.unifood.com.pl
Adres zwrotny
UNIFOOD M.Laskowski,R.Jóźwiak s.c
ul.Wolska 84/86
01-141 Warszawa
www.unifood.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość na porcję (68 g) | Średnie wartości w 100 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 995kJ/ 238 kcal | 1470kJ/351kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 59 g | 86 g |
w tym cukry | 1 g | 1,5 g |
Błonnik | 1,42 g | 2,1 g |
Białko | 2,04 g | 3 g |
Sól | 0,65 g | 0,98 g |