Pasta Miso Dashi
Udostępnij na FacebookuAromatyczna pasta z fermentowanej soi, tuńczyka oraz wodorostów o charakterystycznym intensywnym smaku.
1 szt - 0,300 kg
Kod kreskowy: 894972002021
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
soja,
ryż,
sól,
ekstrakt z tuńczyka,
wyciąg z wodorostów,
wzmacniacz smaku : E621,
alkohol,
barwnik : E101
Opis produktu
Aromatyczna pasta z fermentowanej soi, tuńczyka oraz wodorostów o charakterystycznym intensywnym smaku. Miso obok sosu sojowego i sake to jedna z najpopularniejszych i podstawowych przypraw kuchni japońskiej. Najczęściej występuje jako marynata do ryb, mięs i drobiu. Stanowi bazę do wielu potraw, sosów i dipów oraz oczywiście zupy miso.
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj
Kraj pochodzenia - Japonia
Adres zwrotny
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp Sp. kom
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów
www.decare.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 786 kJ / 187 kcal |
tłuszcz | 6,4 g |
w tym kwady tłuszczowe nasycone | 6,4 g |
węglowodany | 20,4 g |
w tym cukry | 16,7 g |
białko | 11,9 g |
sól | 12,0 g |