Pasta Miso Shiro
Udostępnij na FacebookuPasta z fermentowanego ryżu - "biała", słodkawa o łagodnym smaku i delikatnym aromacie.
1 szt - 0,300 kg
Kod kreskowy: 894972002014
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
woda,
soja,
ryż,
sól,
alkohol,
barwnik E101
Opis produktu
Pasta z fermentowanego ryżu - "biała", słodkawa o łagodnym smaku i delikatnym aromacie. Miso obok sosu sojowego i sake to jedna z najpopularniejszych i podstawowych przypraw kuchni japońskiej. Najczęściej występuje jako marynata do ryb, mięs i drobiu. Stanowi bazę do wielu potraw, sosów i dipów oraz oczywiście zupy miso.
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj
Kraj pochodzenia - Japonia
Adres zwrotny
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp Sp. kom Pieńków 147A, 05-152 Czosnów www.decare.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 808 kJ / 192 kcal |
tłuszcz | 5,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,8 g |
węglowodany | 21,8 g |
w tym cukry | 21,8 g |
białko | 13,1 g |
sól | 11,5 g |