Pasta pantai z tamaryndy 227g
Udostępnij na FacebookuPantai Pasta z owoców tamaryndowca, posiada charakterystyczny słodko –kwaśny smak. To jedna z najbardziej uniwersalnych przypraw, która składa się z owoców tamaryndowca, octu słodowego, octu winnego i koncentratu powstałego w wyniku fermentacji anchois. Pasta poprawia smak potraw z wołowiny, popularnej sałatki Cezar, pieczonych lub duszonych warzyw. Stosowany w kuchni tajskiej do słynnego dania PadThai. W towarzystwie soku z limonki, brązowego cukru i oliwy stanie się świetnym dressingiem do sałatek, natomiast z miodem, solą i pieprzem – glazurą do żeberek. Naszej pasty można użyć jak soku z cytryny do zakwaszenia zup, potraw z curry, dressingów chutneyów i sosów.
1 szt - 0,227 kg
Kod kreskowy: 8850058003421
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Tamaryndowiec 56%, woda 41%, kwas cytrynowy E330 3%
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wstrząsnąć przed użyciem.
Kraj
Kraj pochodzenia - Tajlandia
Adres zwrotny
Beagley Copperman Grzecznarowskiego 2 26-600 Radom
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 447 KJ /107Kcal |
tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 28,6 g |
w tym cukry | 10,4 g |
błonnik | 3,8 g |
białko | 0 g |
sól | 0,1 g |