Pasta tomyum
Udostępnij na FacebookuKombinacja smaków, która wydaje się nieprawdopodobna Twojemu podniebieniu, ale jest charakterystyczna dla tajskiej kuchni, czyli ostro-kwaśne tom yum. Najbardziej kwaśnym owocem jaki zna mały Europejczyk jest cytryna. Gdyby usłyszał to jakiś brzdąc z Tajlandii to przypuszczalnie dałby mu łopatką po głowie wrzeszcząc, że nie cytryna, lecz tamarynda. I miałby rację.
1 szt - 0,100 litr
Kod kreskowy: 8850781700819
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
cukier,
trawa cytrynowa,
cebula,
limonka kaffir,
galangal,
czerwona papryka chili,
olej sojowy,
czosnek,
woda,
sól,
regulator kwasowości : kwas cytrynowy
Dodatkowe informacje
Nie zawiera wzmacniaczy smaku
Nie zawiera substancji konserwujących
Nie zawiera sztucznych barwników
Źródło błonnika pokarmowego
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj
Kraj pochodzenia - Tajlandia
Adres zwrotny
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom.
Pieńków 147A,
05-152 Czosnów
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 ml |
---|---|
wartość energetyczna | 1385 kJ / 331 kcal |
tłuszcz | 14,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,5 g |
węglowodany | 45,2 g |
w tym cukry | 36 g |
błonnik | 5,7 g |
białko | 2,2 g |
sól | 6,4 g |