Pierwsze Ciasteczka HiPP BIO 150g
Udostępnij na Facebooku• z ekologicznych zbóż, • delikatnie wypiekane, • bez sztucznych aromatów*, • bez dodatku substancji konserwujacych i barwników* • z witamina B1*, • bez składników modyfikowanych genetycznie** * zgodnie z przepisami prawa ** zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej
1 szt - 0,150 kg
Kod kreskowy: 9062300114642
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Sposób podania po 5. miesiącu Wyłącznie w formie kaszki: 2-3 sztuki ciasteczek rozkrusz w miseczce, zalej ok.3-4 łyżkami soku owocowego lub mleka modyfikowanego. Pozostaw na chwilę, aż namiękną. Podawaj miedzy posiłkami. Sposób podania po 7. miesiącu Dzięki swojej kruchej strukturze Pierwsze ciasteczka HiPP nadają się doskonale do samodzielnego gryzienia, gdy pojawią się pierwsze ząbki.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Unia Europejska
Opis marketingowy
• z ekologicznych zbóż,
• delikatnie wypiekane,
• bez sztucznych aromatów*,
• bez dodatku substancji konserwujacych i barwników*
• z witamina B1*,
• bez składników modyfikowanych genetycznie**
* zgodnie z przepisami prawa
** zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej
Składniki
Składniki: mąka pszenna* 47%, cukier*, skrobia pszenna*, oleje roślinne*, mleko chude w proszku*, substancja spulchniająca: wodorowęglan potasu, wyciąg z wanilii Bourbon, witamina B1.
*z rolnictwa ekologicznego
ZAWIERA gluten
Ciasteczka mogą zawierać śladowe ilości jaj, sezamu i orzechów.
Temperatura przechowywania min - max
x °C
Nazwa producenta
HiPP
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,05 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 7,2 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,2 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 22,6 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 74,7 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 5,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 12,7 g |
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1880 kJ |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 446 kcal |
g/100g | |
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,05 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 7,2 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,2 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 22,6 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 74,7 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 5,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 12,7 g |
Wartość energetyczna kJ (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1880 kJ |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 446 kcal |
W porcji 5 g | |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,05 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0,4 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 1,1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 3,7 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,6 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 93 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 22 kcal |