1 szt - 0,390 kg
Kod kreskowy: 3850104221026
Dodatkowe informacje
Producent
Podravka
Podravka
Smaki kuchni śródziemnomorskiej
Składniki
cukier
sok pomidorowy (20%)
pomidory (78%)
oregano (0,1%)
bazylia (1%)
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
sól
Marka
Podravka
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pomidory krojone w soku pomidorowym z bazylią i oregano. Produkt pasteryzowany.
Cechy
dojrzewające w słońcu Południa
bez konserwantów
O marce
Podravka
Smaki kuchni śródziemnomorskiej
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech dni.
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 111
Głębokość - 46
Szerokość - 87
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres zwrotny
Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Polska
+48 22 427-30-10
podravka@podravka.pl
Logotypy stron trzecich - pozostały tekst
FSC - Mieszany, Tektura, FSC C014047
Adres kontaktowy
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Polska
Kontakt
Podravka Polska Sp. z o.o.
Dodatki
konserwanty - Nie zawiera
Przepisy
Makaron z cukinią, kurczakiem i serem kozim
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 40 minut
Składniki:
200 g Pomidorów krojonych z bazylią i oregano Podravka, 250 g makaronu Tagliatelle Podravka, 4 szt. filetów z kurczaka, 100 g twardego koziego sera, 150 g cukinii, 100 ml półwytrawnego białego wina, 1 kostka bulionowa warzywna Vegeta / 250 ml wody, 1 kostka rosołowa drobiowa Vegeta / 250 ml wody, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 50 g szczypiorku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżeczka oregano, 100 ml oliwy z oliwek, Vegeta Natur, pieprz
Przygotowanie:
1. Filety z kurczaka rozciąć, aby powstała kieszeń. W miseczce wymieszać ser, 1 pokrojoną cebulę, szczypiorek, oregano i 1 łyżkę natki pietruszki. Doprawić Vegetą Natur i pieprzem. Kurczaka wypełnić nadzieniem, zalać winem i pozostawić w marynacie na kilka minut.
2. Pokrojoną cebulę podsmażyć, dodać pokrojoną w paski cukinię, plasterki czosnku i resztę natki pietruszki. Wymieszać z bulionem warzywnym i gotować, aż warzywa będą miękkie. Odcedzić i wymieszać z ugotowanym makaronem.
3. Kurczaka podsmażyć, zalać bulionem drobiowym i dusić ok 12 minut. Mięso podawać z makaronem i warzywami.
Kulinarna wskazówka:
Zamiast koziego sera można użyć sera mozzarella.
Telefon kontaktowy
+48224273010
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia: Włochy
Adres dystrybutora
Podravka Polska Sp. z o.o.
ul. Cypryjska 72
02-761 Warszawa
Polska
Adres internetowy
podravka@podravka.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 104 kJ / 25 kcal |
Tłuszcz | 0,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,05 g |
Węglowodany | 4,4 g |
w tym cukry | 4,0 g |
Białko | 1,3 g |
Sól | 0,5 g |